Komentara: 0
Pregleda: 1849

Kik boks: Dve medalje takmičara "Top fighter"-a na "Muay Thai" prvenstvu Srbije

29.04.2022. u 14:23h
Izvor: Subotica.com
Kik boks: Dve medalje takmičara "Top fighter"-a na "Muay Thai" prvenstvu Srbije

Takmičari Kik boks kluba "Top fighter" učestvovali su 23. aprila u Sremskoj Kamenici na prvom "Muay Thai" prvenstvu Srbije, Učestvovalo je ukupno 15 klubova.

U konkurenciji juniora debitovali su Nikola Kolar u kategoriji do 67 kg, koji je osvojio bronzanu medalju i Nikola Lončar u kategoriji do 81 kg, koji je osvojio zlatnu medalju.

Trener Alen Heralić zadovoljan je nastupom svojih takmičara na tajlandskom boksu, koji je, kako kaže, sličan kik boksu, ali ustvari ima dosta razlika.

Kik boks: Dve medalje takmičara "Top fighter"-a na "Muay Thai" prvenstvu Srbije- Protivnici se imaju pravo udarati laktovima, do iscrpljujućeg aktivnog klinča, gde možete konstantno zadavati udarce laktovima i kolenima, baciti protivnika i hvatati protivnikove nožne udarce i istovremeno zadavati mu udarce nazad - objašnjava Heralić. - Iako sve ovo laicima zvuči zastrašujuće, u amaterskom tajlandskom boksu pridodaje se dosta pažnje bezbednosti takmičarima, pa tako svi borci pored kacige za glavu, nose i štitnike za laktove, a juniori i mlađi uzrasti nose i zaštitni prsluk za telo.

Kik boks: Dve medalje takmičara "Top fighter"-a na "Muay Thai" prvenstvu SrbijeU planu je da se radi dalje na popularizaciji i unapređivanju ove borilačke discipline.

- U narednom periodu očekuju nas seminari i edukacija trenera i sudija. I na kraju možemo konačno, na radost svih ljubitelja ovog borilačkog sporta da kažemo da je MuayThai savez Srbije nakon skoro deset godina ponovo se aktivirao pod novim rukovodstvom - dodaje Heralić.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1849
Povezane teme

kik boks

kik boks klub top fighter

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.