Komentara: 0
Pregleda: 2352

Kik boks: Lončar prvak Vojvodine, Kolar viceprvak, Despotovićeva bronzana

14.12.2021. u 12:06h
Izvor: Subotica.com
Kik boks klub "Top fighter" učestvovao je u subotu, 11. decembra, na Prvenstvu Vojvodine za sve uzraste, u disciplini "low kick". Na turniru u Somboru učestvovalo je 95 takmičara. Subotička ekipa je osvojila tri medalje.
Kik boks: Lončar prvak Vojvodine, Kolar viceprvak, Despotovićeva bronzana

Nikola Lončar u uzrastu mlađih juniora, kategorija do 81kg, postao je prvak Vojvodine. U finalu je pobedio nokautom u 2. rundi Radomira Jevtića (Warrior gym, Novi Sad). U uzrastu starijih juniora Nikola Kolar, u kategoriji do 63.5 kg, osvojio je srebrnu medalju nakon što je poražen  na poene u finalu od Mihajla Ćuluma iz Futoga.

- Ovim takmičenjem završena je takmičarska sezona u 2021. godini. Lončar je tri vikenda zaredom sve mečeve pobedio nokautom i završava godinu kao šampion Vojvodine u "K1" i "low kick" disciplinama, kao i pobedom na kolu Regionalne lige u boksu - ističe Alen Heralić, trener u KBK "Top fighter". S druge strane Kolar je imao revanš meč sa borcem sa prethodnog prvenstva, pokazao je veću želju za pobedom u ovom meču, ali jednostavno protivnik, koji je za glavu viši, odlično je držao distancu. Ubeđen sam da su dve osvojene srebrne medalje na vojvođanskim takmičenjima samo podstrek u budućnosti za mladog Kolara.

U uzrastu mlađih juniorki bronzanu medalju je osvojila Milica Despotović (kategorija do 50kg), koja je u polufinalu poražena na poene od Arijane Otašević (Pobednik 021, Novi Sad).

- Milica se nakon nastupa na dva državna prvenstva, ali i povrede i duže pauze konačno se vratila na ring i ostavila srce u istom. U meču je konstantno napadala i uspela da skrati distancu protiv više protivnice, ali je imala i peh u zadnjoj rundi kada joj se pomerila kaciga u borbi i nakon pokušaja da je namesti sudija joj je brojao, sto je isto možda uticalo na poraz - dodaje Heralić. - Uvek ima prostora za napredak, ali zadovoljan sam nastupom takmičara koji su sada stekli nekoliko mečeva iskustva i što će im svakako biti plus za narednu takmičarsku sezonu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2352
Povezane teme

kik boks

kik boks klub top fighter

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.