Komentara: 1
Pregleda: 1284

Kik boks: MIlica Despotović osvojila zlatno odličje na Svetskom kupu u Budimpešti

18.06.2024. u 08:00h
Izvor: Subotica.com
Proteklog vikenda (14-16. jun) u Budimpešti je održan 29. Svetski kup u kik boksu. Učešće je uzeo 381 klub ili reprezentacija iz 50 zemalja, sa 2250 takmičara. Takmičenje je bilo u tri ringovne i četiri tatami discipline. Kik boks klub „Top fighter“ iz Subotice je drugu godinu za redom učestvovao sa svoja tri predstavnika. Milica Despotović takmičila se kao reprezentativac Srbije, a klub su još predstavljali i Martin Toldi i Stefan Repčen.
Kik boks: MIlica Despotović osvojila zlatno odličje na Svetskom kupu u Budimpešti

Kik boks reprezentacija Srbije nastupala je sa 45 takmičara i osvojila je 17 zlatnih, 10 srebrnih i 9 bronzanih medalja, zauzevši tako visoko 4. mesto u ukupnom plasmanu. Ovaj Svetski kup se smatra najačim takmičenjem u kik boksu posle Svetskog i Evropskog prvenstva.

Kao senior Milica Despotović je u okviru reprezentacije osvojila zlatnu medalju u disciploni loukik, u kategoriji do 52 kg. U polufinalu je pobedila reprezentativku Poljske, dok je u finalu pobedila takmičarku iz Austrije.

Kik boks: MIlica Despotović osvojila zlatno odličje na Svetskom kupu u Budimpešti

Kada su u pitanju druga dva predstavnika kluba, Martin Toldi je među starijim juniorima uspeo da osvoji bronzu u kategoriji do 63,5 kg, u disciplini K1. Toldi je polufinalu je izgubio od predstavnika Poljske.

Stariji kadet Stefan Repčen, je u tatatmi disciplini „kick light“ izgubio u eliminacijama.

- Drugu godinu za redom ostvarili smo dobar uspeh, Milica je ove godine ponovila uspeh kluba iz prošle godine kada je Nikola Lončar kao mlađi junior osvojio Svetski kup, ove godine njoj je pripala čast da učini ponosnim svoj grad i svoj klub i da osvoji seniorsko zlato za Srbiju. Posle osvojenog zlata Nikole Lončara na Balkanskom prvenstvu, ovo je još veći i značajniji rezultat za naš klub i zemlju sa međunarodnih takmičenja - sumirao je Miličin rezultat Alen Heralić, trener u KBK "Top fighter" a zatim se osvrnuo i na preostale članove kluba. - Martin je još uvek mlad borac koji je u razvoju. Na ovom jakom takmičenju, u polufinalu je dobio dosta iskusnog reprezentativca Poljske, ali je takmičenje svakako veliko iskustvo u njegovom napredovanju ka vrhu, ova bronzana medalja će mu biti podstrek za dalje uspehe.

Kik boks: MIlica Despotović osvojila zlatno odličje na Svetskom kupu u BudimpeštiHeralić je istakao da KBK "Top fighter" želi da se aktivira i na tatami disciplinama koje su dosta specifične i gde, po prvi put, kao klub uzimaju učešće na međunarodnom takmičenju.

- Stefan je izgubio od Ukrajinca u eliminacijama, ova disciplina je još novina za nas koju moramo tehnički i taktički bolje da savladamo. Imamo želju i cilj da u narednom periodu i na ovom polju ostvarimo odlične rezultate – dodao je Heralić.

Kik boks: MIlica Despotović osvojila zlatno odličje na Svetskom kupu u Budimpešti

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 nedelje i 6 dana
Komentara: 1
Pregleda: 1284
Povezane teme

kik boks

kik boks klub top fighter

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.