Komentara: 0
Pregleda: 214

Kikboks: Prvenstvo Vojvodine u nedelju u Hali sportova

18.10.2024. u 10:08h
Izvor: Subotica.com
U nedelju, 20. oktobra, u Hali sportova biće održano Prvenstvo Vojvodine u kik boksu, disciplina lou kik, na kojem je učešće potvrdilo 75 boraca iz 16 klubova. Tehnički organizator je KBK "Top fighter" a takmičenje počinje u 10 časova.
Kikboks: Prvenstvo Vojvodine u nedelju u Hali sportova
Foto: Ilustracija, arhiva

Organizacija Prvenstva Vojvodine poslednji put Subotici je poverena sada već davne 2009. godine, pre 15 godina, a sada je prilika, u novim okolnostima, sa talentovanim borcima koji nastupaju i u nacionalnom dresu.

Najavljujući turnir u ime kluba domaćina, trener KBK "Top fighter" Alen Heralić, predstavio je detaljno borce iz svog kluba, ističući da su svi vrlo motivisani i spremni da naprave svoje najbolje rezultate.

- Subotica će biti predstavljena sa dva kluba. Pored našeg koji će brojati 5 predstavnika, takmičiće se i "Keljanović Top Tim" sa 4 takmičara. Za KBK "Top fighter" nastupaće u mlađim juniorima Aleksandar Tot u kategoriji do 57 kg, dok će u starijim juniorima nastupati Milena Kovačević do 70 kg, Martin Toldi do 71 kg i Aleks Lošonc do 81 kg, a boje kluba u seniorima braniće  Nikola Lončar do 75 kg, u A klasi - detaljno je naveo Heralić. - Očekujem od svih kao i uvek da daju svoj maksimum, i da budu oni sami zadovoljni kako su odradili meč, bez obzira na krajnji ishod. Najgore je osećanje kod sportiste kada posle takmičenja zna da nije dao svoj maksimum, a mogao je.

Kikboks: Prvenstvo Vojvodine u nedelju u Hali sportova

TOP FIGHTER - Klub je osnovan 2004. godine, broji oko 40 članova starosti od 7-8 godina pa do rekreativaca srednjih godina.  Pored kik boksa članovi se spremaju i prijavljuju na takmičenja i u tajlandskom i olimpijskom boksu. Zainteresovani mogu pronaći klub na adresi Žarka Zrenjanina 46, a treninzi se održavaju svaki radni dan od 20 do - 21:30 časova.

Što se tiče individualnih očekivanja, Heralić je svoje pulene "skenirao", analizirajući dosadašnje njihove sportske uspehe, ujedno i nadanja na predstojećem turniru.

- Tot je ove godine već osvajao državna i vojvođanska prvenstva, te i sad očekujem da zablista na domaćem terenu i pred domaćom publikom. Lončar nakon uspešne juniorske karijere, napravio je uspešan prelaz ove godine u seniore, te isto osvajao državna prvenstva i zabeležio nastupe za reprezentaciju, za koju je osvojio zlato na Balkanskom prvenstvu. -  istakao je Heralić a zatim se osvrnuo i na takmičare kojima će ovo biti prilika da steknu dodatno iskustvo. - MIlena Kovačević i Aleks Lošonc se zbog iskustva smatraju početnicima ali ako se opuste u meču, imaju solidne šanse da osvoje neku od medalja, dok će nešto iskusniji Toldi imati malo teži zadatak da se sa još osmoricom suparnika u kategoriji izbori za neku od medalja.

Kikboks: Prvenstvo Vojvodine u nedelju u Hali sportova

Ilustracija, arhiva

Iako se neće takmičiti u nedelju, Heralić nije zaboravio Milicu Despotović, prošlogodišnju juniorsku prvakinju Evrope, navodeći da se trenutno nalazi na Kopaoniku na pripremama sa seniorskom kik boks reprezentacijom Srbije.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 časova i 6 minuta
Komentara: 0
Pregleda: 214
Povezane teme

kik boks

kik boks klub top fighter

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.