Komentara: 16
Pregleda: 3938

Kiš: Cene zakupa zemljišta previsoke

01.10.2013. u 16:28h
Izvor: RTV Yueco
Početne cene na predstojećim licitacijama državnog zemljišta su previsoke i mnogi će zbog njih odustati od zakupa, kako po pravu prečeg zakupa, tako i na samim licitacijama ostatka zemljišta, izjavio je predsedavajući Upravnog odbora Asocijacije poljoprivrednika Miroslav Kiš.
Kiš: Cene zakupa zemljišta previsoke

On je u sinoćnoj emisiji “Bez kravate” izjavio da će, u odnosu na ukupan broj gazdinstava, jako mali broj poljoprivrednika ostvariti pravo prečeg zakupa na osnovu stočarske proizvodnje.

Po pitanju sporne odluke o dodeli 700 hektara zemljišta do okončanja restitucije, koja nije poništena, a ta zemlja postala sastavni deo ovogodišnjeg programa izdavanja zemljišta, s tim da se zbog sudske zabrane neće izdavati, Kiš je rekao da su od predsednice Skupštine grada ponovo zatražili da na dnevni red naredne Skupštine stavi poništavanje sporne odluke.

On tvrdi da su crkvene župe koje su bile aktivnije dobile svoju zemlju nazad, a da njihovi nadređeni koriste i “ono što nije njihovo”, i zalaže se za to da se “svakom vrati njegova zemlja”. Kiš tvrdi da je vodilja celog problema – novac.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 6 dana
Komentara: 16
Pregleda: 3938
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.