Komentara: 4
Pregleda: 2125

Ključevi predati

23.01.2010. u 09:31h
Izvor: RTV Yueco
Ključevi predati

Danas je u 17 časova obavljena primopredaja ključeva prostorija Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine. Ovim činom je započet proces preuzimanje poslovnih prostorija i imovine Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine u njegovom sedištu.

Pravnik dosadašnjeg Nacionalnog sabeta Bunjevaca, Dušan Kliska smatra da je proces primopredaje nezakonit. Bez obzira na tu, dosadašnji predsednik Nacionalnog saveta Nikola Babić je predao ključeve, a u ponedeljak će se nastaviti sa predajom ostale dokumentacije.

Nakon polučasovnog razgovora između dosadašnjeg predsednika Nacionalnog saveta Bunjevaca, Nikole Babić i predsednika privremenog organa Andrije Peića predati su ključevi prostorija. Advokat Saveta, Dušan Kliska smatra da je postupak izvršenja nezakonit, kao i rešenje Ministarstva za ljudska i manjinska prava, o raspuštanju Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine i obrazovanju tzv. Privremenog organa upravljanja umesto raspuštenog Nacionalnog saveta Bunjevačke nacionalne manjine, za koje izvršenje nema još uvek elementarnih zakonskih uslova.

Dosadašnji predsednik Saveta, Nikola Babić je rekao da on ne želi da se suprostavlja volji ministra i da je zato predao ključeve.Pečat, šifre komjutera i ostala dokumentacija biće predati od nedelje. Događaju je prisustvovala i policija po nalogu za intervenciju Ministarstva za ljudska i manjinska prava.Zapisnik je sačinjen i u ponedeljak će se nastaviti sa procesom primopredaje.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 8 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 2125
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.