Komentara: 0
Pregleda: 3168

Književno veče u restoranu Krupara

31.01.2011. u 15:55h
Izvor: RTV Yueco
Književno veče u restoranu Krupara

U restoranu „Krupara“ u Bačkom Dušanovu proteklog vikenda održano je deseto književno veče. U prijatnom ambijentu dramska spisateljica Vladislava Vojnović predstavila je svoju zbirku pesama "PeeMeeSme" i roman zanimljivog naslova “Lenjinova desnica ili Kako se udati za agenta CIA” . Gosti “Krupare” imali su priliku da uživaju i u izložbi slika svestranog subotičkog umetnika Miroslava Jovančića.

Vladislava Vojnović bavi se pisanjem pesama, filmskih kritika i eseja, filmskih scenarija, pozorišnih komada, radio-drama, priča i romana za decu. Kako kaže piše sve što je potrebno jer živi zaista i samo, od pisanja. Rođena je u Beloj Crkvi, a kako kaže silom prilika živi u Beogradu, jer je jedino tamo moguće baviti se poslom kojim se ona bavi. Sa zadovoljstvom je prihvatila gostovanje u Bačkom Dušanovu, jer se suštinski zalaže za decentralizaciju kulture. Publiku je nasmejala svojim pomalo čangrizavim PMS pesmama.

Umetnički doživljaj na najlepši način upotpunilo je otvaranje izložbe slika subotičkog umetnika Miroslava Jovančića. Autor prepoznatljivog umetničkog izraza, za postavku u Bačkom Dušanovu pripremio je 22 dela. Deo postavke, proteklih meseci imali su priliku da vide ljubitelji umetnosti u Pečuju, jednoj od evropskih prestonica kulture 2010.

U restoranu „Krupara“ književne večeri organizuju se svake poslednje subote u mesecu. Ljubitelji umetnosti u ovom malom vojvođanskom mestu mogli su čuti mnoga zanimljiva imena srpske književnosti. Do sada su organizovane dve likovne kolonije, a prijatnu domaćinsku atmosferu često upotpunjuju zvuci etno melodija u izvođenju poznatih subotičkih umetnika.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3168
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.