Komentara: 5
Pregleda: 2813

Ko će maturantima nadoknaditi štetu

02.10.2010. u 18:03h
Izvor: Portal "B92"
Ko će maturantima nadoknaditi štetu

Za sada nema odgovora na pitanje ko će maturantima subotičke Srednje ekonomske škole, koji su na ekskurziji u Italiji pokradeni, nadoknaditi štetu.

Prtljag i ukradeni autobus nisu osigurani, a a pravni timovi svih aktera rade na tome da se nadoknadi šteta.

Direktor "Suboticatransa" Tibor Fazekaš kaže da nije ova kompanija nije bila organizator putovanja, niti je imao zakonsku mogućnost da ugovori takvu vrstu osiguranja.

S druge strane, ugovorom između škole i turističke agencije, predviđeno je i urađeno zdravstveno osiguranje učenika, čime su ispunjene zakonske obaveze organizatora, kazao je vlasnik agencije "Profis" Korać.

Fazekaš je takođe rekao da su privremeno suspendovana četiri vozača "Suboticatransa" koji su vozili autobuse, a da šteta naneta preduzeću iznosi više od 150.000 evra.

Na studijskom putovanju u Italiji, učenici Srednje ekonomske škole "Bosa Milićević" iz Subotice ostali su 24. septembra bez prtljaga i putnih isprava pošto je jedan autobus kojim su putovali ukraden a drugi oštećen nedaleko od Rima.

Posle incidenta, ambasada Srbije u Rimu pobrinula se da učenici dobiju dokumenta po ubrzanoj proceduri, a prevoznik "Suboticatrans" uputio je novi autobus po učenike koji su se 26. septembra vratili kući.

Izvor: Portal "B92"
Postavljeno pre 13 godina i 11 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 2813
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.