Komentara: 5
Pregleda: 3654

Ko ima važeći atest, ne mora na pregled gasnog uređaja

31.05.2013. u 13:10h
Izvor: Blic
Vozači koji imaju atest o ispravnosti TNG uređaja u automobilu izdat na 10 godina neće morati ponovo da idu na kontrolni pregled i plaćaju 6.000 dinara, a sporni pravilnik će biti ukinut do kraja nedelje, saznaje “Blic” u Ministarstvu saobraćaja.
Ko ima važeći atest, ne mora na pregled gasnog uređaja

Zbog onih koji su već platili pregled i ponovo radili atest, Ministarstvo saobraćaja će tražiti smenu odgovornih u Agenciji za bezbednost saobraćaja jer su predložili pravilnik kojim vozila čiji je atest stariji od pet godina moraju ponovo da prođu proveru.

- Agencija mora da predloži ukidanje tog pravilnika. Oni kažu da su već poslali predlog da se ova odredba zakona ukine, ali i ako nije tako, brzo ćemo rešiti ovu situaciju u kojoj najviše trpe građani. Do kraja nedelje pravilnik će biti ukinut. Neozbiljno je dovest vozače u situaciju da ne znaju da li im važe atesti i da li dokument koji dobiju danas važi sutra - kaže Saša Mirković, pomoćnik ministra saobraćaja. On dodaje da su svesni da je mnogo vozača već platilo kontrolu TNG uređaja.

- Nedopustivo je da se dogodi ovako nešto i za to mora da postoji odgovoran u Agenciji za bezbednost saobraćaja, jer su zaboravili na ljude koji imaju ateste na 10 godina. Propusta ima i u MUP-u - ističe Mirković. “Blic” je tražio razgovor s načelnikom saobraćajne policije Dragišom Simićem, ali smo od MUP dobili kratak odgovor.

- Atestiranje za TNG uređaje je u nadležnosti Agencije za bezbednost saobraćaja i MUP nema nikakve veze s tim - odgovorili su iz policije.

Stojadin Jovanović, direktor Agencije za bezbednost saobraćaja, kaže da su predložili pravilnik koji je usvojilo Ministarstvo saobraćaja, ali da su reagovali čim su videli kako je protumačen.

- U pravilniku nije pisalo kako će biti rešen problem ljudi koji imaju ateste na 10 godina. Kad smo videli kako je to rešeno, reagovali smo i pisano i usmeno početkom marta. U pravilniku piše kako će se ispitivati TNG uređaj, kako izdavati potvrde, ali ne i ko će morati da radi ponovnu kontrolu. Kada smo saznali šta se dešava na mestima za ispitivanje, jedino što smo mogli da uradimo jeste da povećamo kapacitete i smanjimo gužve - kaže Jovanović.

Izvor: Blic
Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 5
Pregleda: 3654

Povezana zviždaljka

Atest za TNG

Atest za TNG

17.04.2013.
12
Povezane teme

atest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.