Komentara: 1
Pregleda: 3270

Ko je odgovoran za nestanak autobusa subotičkih đaka?

14.10.2010. u 17:27h
Izvor: RTV
<p>Pronađen je autobus "Suboticatransa" kojim su, u organizaciji Turističke agencije &bdquo;"Profis", putovali učenici Srednje ekonomske &scaron;kole "Bosa Milićević" na studijsko putovanje u Italiju, a koji je 24. septembra ukraden sa parkinga ispred tržnog centra "Leonardo" nedaleko od Rima, zajedno sa ličnim prtljagom i paso&scaron;ima đaka.</p>
Ko je odgovoran za nestanak autobusa subotičkih đaka?

Na konferenciji za novinare koju je, tim povodom, danas održao "Suboticatrans", direktor Tibor Fazekaš i pravni zastupnik preduzeća Bojan Uzelac, odbacili su bilo kakvu zakonsku odgovornost za ovaj incident, ali su izrazili spremnost za isplatu nastale štete.

"Autobus je sada smešten na sudskom depou u predgrađu Rima. U njemu nisu pronađene ni lične stvari ni pasoši đaka, a šteta na vozilu može da bude procenjena tek kad bude vraćen u Suboticu. Kada će to biti, zavisi od italijanskih vlasti, koje zauzvrat traže plan putovanja, a ispostavilo se da Turistička agencija u njemu nije ni predvidela zaustavljanje ispred tržnog centra "Leonardo", sa čijeg parkinga je ukraden "tvrdi Milena Mamula, pravni zastupnik "Suboticatransa".

Turistička organizacija "Profis" i Srednja ekonomska škola "Bosa Milićević" nisu se oglasile u javnosti kako bi pojasnile propuste u organizaciji putovanja niti saopštile šta će preduzeti oko naknade nastale štete.

Javno preduzeće "Suboticatrans" je saopštilo da, prema zakonu, ne snosi nikakvu odgovornost za nastali incident, ali da će, iz profesionalnih i moralnih pobuda, nadoknaditi štetu.

Autoprevoznik je, međutim, istakao da Ministarstvo spoljnih poslova i ambasada Srbije u Rimu - koji su im pružili svesrdnu pomoć u rešavanju posledica ovog nemilog događaja - sada imaju pune ruke posla zbog incidenta koji su izazvali srpski navijači na utakmici u Đenovi, te očekuje da će priča o krađi autobusa subotičkih đaka zbog toga dodatno morati da sačeka na epilog.

 

Izvor: RTV
Postavljeno pre 13 godina i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3270
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.