Komentara: 19
Pregleda: 1697

Koalicija „Subotica protiv nasilja" osuđuje verbalni incident u Skupštini Subotice

25.07.2024. u 15:37h
Izvor: Koalicija "Subotica protiv nasilja"
Saopštenje koalicije "Subotica protiv nasilja - Biram Suboticu - Nela Tonković" koju čine Demokratska stranka, Narodni pokret Srbije, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Zeleno-levi front i Demokratska zajednica Hrvata prenosimo u celosti.
Koalicija „Subotica protiv nasilja" osuđuje verbalni incident u Skupštini Subotice

Na jučerašnjem zasedanju Skupštine grada Subotice, odbornik Luka Vučinac, kopredsednik Gradskog odbora Zeleno-levog fronta, izabran za odbornika na listi Koalicije „Subotica protiv nasilja-Biram Suboticu-Nela Tonković“, bio je izložen teškom verbalnom napadu od strane gradonačelnika Stevana Bakića i predsednika odborničke grupe Saveza vojvođanskih Mađara, Janoša Nagela.

Prilikom diskusije o predlogu za zvanje Počasnog građanina Grada Subotice, odbornik Luka Vučinac je koaliciju Srpske napredne stranke i Saveza vojvođanskih Mađara okarakterisao kao „politički kartel“, sasvim ispravno upotrebljavajući taj pojam kao oznaku za političke stranke koje koriste resurse države kako bi sačuvale svoju poziciju unutar političkog sistema. I SNS i SVM to čine i na državnom i na lokalnom nivou.

Međutim, u odgovoru na ovakvu karakterizaciju koalicije SNS-SVM, odbornik Janoš Nagel je uvredljivo govorio o odborniku Vučincu kao o „čoveku koji nema ni trideset godina“. Na taj način, odbornik Nagel je samo glasno izrazio stav svoje stranke i koalicije koji odriče pravo mladim, obrazovanim građanima da se bave politikom ukoliko nisu pripadnici stranaka na vlasti.

Gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić, obraćajući se odborniku Vučincu sa „dečko“, upitao ga je da li su i članovi njegove porodice članovi kartela i da li je njegov otac član kartela. U nedostatku argumenata, gradonačelnik se upustio u žučnu raspravu u koju je upleo i članove porodice odbornika Vučinca.

Koalicija „Subotica protiv nasilja-Biram Suboticu-Nela Tonković“ najoštrije osuđuje ovakve istupe. Verujemo da građani Subotice ne zaslužuju da o našem gradu odlučuju osobe koje se služe izvrtanjem tuđih reči i napadima na bilo čije godine života i članove porodice. Skupština grada Subotice treba da bude mesto utemeljene, dostojanstvene rasprave koja će doprineti stvaranju boljeg grada za sve. Diskriminacija na osnovu godina ili porodične pripadnosti nisu vrednosti koje podržavamo ni politički, ni privatno.

Članovi naše Koalicije solidarno stoje uz odbornika Luku Vučinca.

// kraj saopštenja

Izvor: Koalicija "Subotica protiv nasilja"
Postavljeno pre 8 časova i 49 minuta
Komentara: 19
Pregleda: 1697
Povezane teme

koalicija subotica protiv nasilja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.