Komentara: 2
Pregleda: 4927

Koje simbole staviti na grb Palića?

18.02.2009. u 18:19h
Izvor: RTV Yueco
<p>Za mesec dana Mesna zajednica &ldquo;Palić&rdquo; trebalo bi da ima svoj grb.Simboli budućeg grba mogli bi da budu glavni ulaz na Paliću, Vodotoranj, grožđe, papa Urban i drugi elementi koji predstavljaju Palić.</p>
Koje simbole staviti na grb Palića?

Stanovnici Palića koji imaju ideju šta na grbu trebalo da bude predstavljeno mogu da jave u mesnoj zajednici.Poznati evropski heraldičar, Mirko Stojnić tvrdi da je krajnje vreme bilo da se pokrene ova tema. Palić je jedno od vodećih izletišta XIX veka i njegovi simboli su jezero, park, Glavni ulaz, nekadašnje i današnje vinograde, odnosno grožđe. Kao jedna od mogućnosti je i figura pape Urbana iz prve polovine III veka, jer ne predstavlja podeljeno Hrišćanstvo.

Savet i predsdnik Skupštine Mesne zajednice “Palić” su pokrenuli inicijativu za pribavljanje ideja i rešenja za usvajanje izgleda grba Palića, njegovog opisa i tumačenja. Bajmok, Hajdukovo, Šupljak, Čantavir i druga prigradska naselja imaju svoj grb.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 15 godina i 5 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 4927
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.