Komentara: 0
Pregleda: 1391

Koliko će poskupeti voda?

22.03.2009. u 10:15h
Izvor: Građanski list
<p>Vest o poskupljenju vode, već se &scaron;iri Suboticom, ali niko jo&scaron; ne zna koliko je poskupljenje. Nezvanično se, međutim, može čuti da će skok cene vode biti veći od planiranog.</p>
Koliko će poskupeti voda?

Kako je na ovonedeljnom susretu sa novinarima objasnio gradonačelnik, poskupljenje usluga „Vodovoda" biće veće od od osam posto, koliko je bilo najavljivano zbog ravnanja sa inflacijom.

Razlog za poskupljenje je Ugovor za Evropskom bankom za rekonstrukciju i razvoj koja kreditira izgradnju prečistača, u kome je predviđeno izjednačavanje cene vode za poslovne i privatne potrošače. Prvobitno, rok za izjednačavanje cene bio je krajem prošle godine, ali je zbog kašnjenja izgradnje, aneksom ugovora krajnji rok je pomeren na 2012. godinu.

Kako nezvanično saznajemo, „Vodovod" je pripremio pet varijanti za izjednačavanje cena, koje su predate Gradu kao osnivaču, koji treba da se odluči za jednu.

Konačnu saglasnost za povećanje cene vode veće od predviđene visine inflacije za ovu godinu doneće Vlada Srbije.

Izvor: Građanski list
Postavljeno pre 15 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1391
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.