Komentara: 1
Pregleda: 910

Koliko košta zdravlje: maloj Sofiji nedostaje još 5 miliona za bezbrižnije detinjstvo

26.07.2024. u 14:50h
Izvor: Subotica.com
Malena Sofija Pranić nema još ni dve godine a već vodi svoju najvažniju i najtežu životnu bitku. Ona boluje od tuberozne skleroze, koja joj izaziva epileptične napade. Da bi se ovi napadi sprečili, potrebno je da Sofija otputuje u Ameriku na operaciju, za koju joj fali 5 miliona dinara, a vreme ističe.
Koliko košta zdravlje: maloj Sofiji nedostaje još 5 miliona za bezbrižnije detinjstvo

Budući da vremenski uslovi - nesnosne vrućine i nagle promene vremena maloj Sofiji nikako ne prijaju, njeno stanje se u određenoj meri pogoršalo. 

 - Broj napada na dnevnom nivou se povećao, tako da je potrebno da što pre prikupimo neophodnu svotu novca, da bi naša mlada sugrađanka dobila svoju šansu za detinjstvo, za život. Veliki deo novca je prikupljen, ali fali nam još oko 5 miliona dinara, kako bi mogla da otputuje. Pozivam sve sugrađane, da se, kao i do sada, u velikom broju odazovu našim akcijama. Subotičani su toliko puta pokazali da imaju veliko srce, ne sumnjam da ćemo i ovog puta zajedno uspeti i omogućiti Sofiji da osmeh zablista na njenom licu - ističe Tijana Mijović, iz neformalne grupe "Naše malo nekome je sve"

Koliko košta zdravlje: maloj Sofiji nedostaje još 5 miliona za bezbrižnije detinjstvoKao i na otvaranju, Tijana će večeras na zatvaranju Filmskog festivala na Paliću biti sa kutijom za donacije. 

 - I večeras ćemo na Letnjoj pozornici prikupljati sredstva. Pozivam ljude da se odazovu u što većem broju, da što pre prikupimo novac i omogućimo Sofiji priliku za normalan život - dodaje ona. 

Svi koji žele da pomognu, a neće večeras biti na Letnjoj pozornici mogu to da učine slanjem poruke na 1660 na 3030, zatim uplatom na dinarski račun 160-6000001908565-70, odnosno uplatom na devizni račun 160-6000001909733-58 (IBAN: RS35160600000190973358, SWIFT/BIC: DBDBRSBG). Sva sredstva (poruke i novac) odlaze na Sofijino ime u fondaciji "Budi human".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 časova i 40 minuta
Komentara: 1
Pregleda: 910
Povezane teme

Humanitarna akcija

palićki filmski festival

naše malo nekome je sve

tijana mijović

sofija pranić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.