Komentara: 2
Pregleda: 3372
Foto

Kolo srpskih sestara proslavilo Malu Gospojinu

22.09.2024. u 11:00h
Izvor: Subotica.com
Jedna od najstarijih dobrotvornih organizacija u Srba, Kolo srpskih sestara obeležilo je krsnu slavu Rođenje Presvete Bogorodice - Malu Gospojinu.
Kolo srpskih sestara proslavilo Malu Gospojinu

U prisustvu gostiju, prijatelja i dobrotvora Kola srpskih sestara, slavski kolač presekao je prezviter Veljko Vasiljev, arhijerejski namesnik subotički, a kako običaji nalažu, kum slave Miroslav Atić predao je kolač i kumstvo za narednu godinu Srđanu Samardžiću.

- Ovo je jedan od naših najradosnijih dana. Proslavljamo svog sveca ali slavimo i naše pretke koji su od pamtiveka slavili zaštitnika svog doma - kaže Mirjana Salatić.

Kolo srpskih sestara proslavilo Malu Gospojinu

Godina unazad članice Kola srpskih sestara na različite načine pomažu sugrađanima svih generacija. Obilaze staračka domaćinstva, otvaraju vrata socijlano ugroženim porodicama, pomažu vrednim i talentovanim đacima i studentina, organizuju humanitarne akcije....

Кolo srpskih sestara u Subotici osnovano je 1938. godine kako bi Subotičanke pomogle siromašnim dobrovoljačkim porodicama doseljenim u naše krajeve posle Prvog svetskog rata. Tako je počela da se širi energija milosrđa i dobročinstva koja se ogledala u nizu akcija za pomoć nevoljnicima. Rad je zaustavio Drugi svetski rat. Ali kada se srpski narod ponovo našao u nevolji i strahoti realnosti građanskog rata u bivšoj Jugoslaviji, subotičke žene su se ponovo okupile i 3. oktobra 1992. obnovile rad ovog plemenitog društva. Tako već više od tri decenije, pod sloganom “Sve, dakle, što hoćete da ljudi čine vama, činite i Vi njima“, članice Kola srpskih sestara, uz pomoć prijatelja i dobrotvora, daju sve od sebe da olakšaju svakodnevicu onima kojima je potrebno.

Izvor: Subotica.com
Slava Kola srpskih sestara Slava Kola srpskih sestara Slava Kola srpskih sestara Slava Kola srpskih sestara Slava Kola srpskih sestara Slava Kola srpskih sestara Slava Kola srpskih sestara Slava Kola srpskih sestara
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 dana i 22 časova
Komentara: 2
Pregleda: 3372
Povezane teme

Kolo srpskih sestara Subotica

mala gospojina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.