Komentara: 2
Pregleda: 4542
Foto

Kompanija "Ametek" donirala 25.000 dolara Crvenom krstu Subotice

14.05.2020. u 16:14h
Izvor: Subotica.com
Kompanija "Ametek" donirala 25.000 dolara Crvenom krstu Subotice

Kompanija "Ametek", koja već godinama posluje u Privrednoj zoni "Mali Bajmok", donirala je 25.000 dolara Crvenom krstu Subotice. Izuzetno vredna donacija namenjena je korisnicima Narodne kuhinje, među kojima je trenutno oko 250 mališana.

- Usled velikih problema sa kojima se ceo svet suočio u borbi sa korona virusom, "Ametek" fondacija je pokrenula svoju  globalnu akciju, ne samo u SAD, već i u drugim zemljama u kojima posluje. Iako su SAD trenutno zemlja koja trpi najveće posledice izazvane korona virusom, "Ametek" fondacija je prepoznala potrebu da pomogne i drugim regionima - kaže Slobodan Anić, direktor kompanije "Ametek" u Subotici. - Zahvaljujući upravo ovoj fondaciji, ali i značajnom doprinosu uspešnog poslovanja "Ametek" Srbije, mi smo u mogućnosti da doniramo 25.000 dolara Narodnoj kuhinji Crvenog krsta Subotica. Velika mi je čast i ponos što su naši zaposleni u velikoj meri volontirali i što su se prijavili za pomoć u pakovanju i distribuciji paketa. "Ametek" će i dalje nastaviti da se bavi ovakvim stvarima. Ovo nije naša prva akcija i još 2017. godine, kada smo otvarali novu zgradu, pomogli smo 14 učenika, a planirali smo i da rekonstruišemo igralište u Tavankutu. Korona nas je sprečila u tome. ali ćemo to i učiniti čim bude prilika. Ovo je najveća donacija i ponosan sam što u ovim, ekonomski teškim vremenima, "Ametek" ima mogućnost da pomogne, što nijednom nije stala proizvodnja, a mi i dalje dižemo mere zaštite i naši zaposleni su svesni ozbiljnosti situacije. To je prepoznala i centrala fondacije i odlučila da upravo Subotica bude mesto gde će se plasirati ova sredstva.

Kompanija "Ametek" donirala 25.000 dolara Crvenom krstu Subotice

Narodna kuhinja Crvenog krsta u Subotici je najveća u Vojvodini i hrani 1.200 Subotičana. Među njima je oko 250 dece, a taj broj dostavlja Centar za socijalni rad i on varira.

- Zahvaljujemo se na ovoj veoma vrednoj donaciji i voleo bih da njihovim primerom pođu i drugi privredni subjekti i fizička lica, da prepoznaju značaj Crvenog krsta i svega onoga što on radi za naše sugrađane - poručio je dr Siniša Trajković, sekretar Crvenog krsta Subotice. - Od početka epidemije Narodna kuhinja je prestala sa podelom kuvanih obroka, a prema planu, ona će biti nastvaljena od 20. maja.

Izvor: Subotica.com
Konferencija za medije povodom donacija Ameteka Crvenom krstu Konferencija za medije povodom donacija Ameteka Crvenom krstu Konferencija za medije povodom donacija Ameteka Crvenom krstu Konferencija za medije povodom donacija Ameteka Crvenom krstu Konferencija za medije povodom donacija Ameteka Crvenom krstu Konferencija za medije povodom donacija Ameteka Crvenom krstu Konferencija za medije povodom donacija Ameteka Crvenom krstu Konferencija za medije povodom donacija Ameteka Crvenom krstu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 11 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 4542
Povezane teme

crveni krst

donacija

ametek

donacija crvenom krstu

crveni krst subotica

dr siniša trajković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.