Komentara: 1
Pregleda: 941
Video
Foto

Kompanija Kontinental donirala robotsku ruku Tehničkoj školi "Ivan Sarić"

14.08.2024. u 13:50h
Izvor: Subotica.com
Kompanija Kontinental donirala robotsku ruku Tehničkoj školi "Ivan Sarić"

Zahvaljujući vrednoj donaciji kompanije Kontinental, đaci Tehničke škole "Ivan Sarić", imaće priliku da na časovima praktične nastave uče kako se upravlja industrijskom robotskom rukom, odnosno kako se ona programira.

Robotsku ruku marke "Kuka" će koristiti 225 učenika koji se školuju za tehničara mehatronike i tehničara za robotiku. Dakle, svi će tokom četvorogodišnjeg školovanja imati priliku da programiraju i rade na njoj - precizira direktor Tehničke škole "Ivan Sarić", Željko Rajčić Ovaj robot će veoma značiti našim učenicima, njega možete videti npr. u auto-industriji. Veoma smo zahvalni kompaniji Kontinental na donaciji i gledajući zajednicu elektrotehničkih i mašinskih škola u zemlji, mislim da smo jedna od retkih koje imaju ovako nešto i čiji đaci mogu na licu mesta i u realnom vremenu da vežbaju i uče programiranje robota.

Kompanija Kontinental donirala robotsku ruku Tehničkoj školi "Ivan Sarić"Ova značajna donacija rezultat je uspešne saradnje između kompanije Kontinental i Tehničke škole koja traje čitavu deceniju. Kako navode donatori, roboti će sve više imati primenu u industriji, pa i u svakodnevnom životu, te je od velikog značaja da deca koja se školuju na području rada Elektrotehnika, mašinstvo i obrada metala savladaju programiranje u praksi. 

Ova industrijska robotska ruka daje deci priliku da vežbaju, odnosno da teorijska znanja koja uče na časovima programiranja primene praktično. Oni programiranje uglavnom uče na nekim programima, kroz simulacije i igrice, ali ovo je nešto sasvim drugačije jer im pruža mogućnost da programiraju u praktičnom okruženju - istakao je direktor fabrike Kontinental, Aleksej Kočin.

Kompanija Kontinental donirala robotsku ruku Tehničkoj školi "Ivan Sarić"Saradnja kompanije i škole, osim u primeni dualnog obrazovanja, relizuje se i kroz stručna usavršavanja zaposlenih i nastavnika, kao i kroz promociju škole i obrazovnih profila.

Izvor: Subotica.com
Donacija kompanije "Continental" Tehničkoj školi "Ivan Sarić" Donacija kompanije "Continental" Tehničkoj školi "Ivan Sarić" Donacija kompanije "Continental" Tehničkoj školi "Ivan Sarić" Donacija kompanije "Continental" Tehničkoj školi "Ivan Sarić" Donacija kompanije "Continental" Tehničkoj školi "Ivan Sarić" Donacija kompanije "Continental" Tehničkoj školi "Ivan Sarić" Donacija kompanije "Continental" Tehničkoj školi "Ivan Sarić" Donacija kompanije "Continental" Tehničkoj školi "Ivan Sarić"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 časova i 30 minuta
Komentara: 1
Pregleda: 941
Povezane teme

tehnička škola ivan sarić

donacija

robotika

željko rajčić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.