Komentara: 0
Pregleda: 3203

Kompostiranje

01.09.2009. u 09:02h
Izvor: RTV Yueco
Kompostiranje

Tradicionalno, pod pokroviteljstvom gradske Sluzbe za preduzetnistvo, komunalnu delatnost i zaštitu životne sredine, Kompost tim je juče na gradskom Trgu obeležio Dan grada i početak nove školske godine. Posebnu pažnju su posvetili informisanju javnosti o značaju ocuvanja covekove okoline, posebno kompostiranjem, kao načinu reciklaže koja doprinosi smanjivanju otpada.

Kompost tim vec tradicionalno, sedmu godinu zaredom organizuje razlicite aktivnosti, pocev od okruglih stolova, preko seminara pa do snimanja filmova o kompostiranju I nekoliko predstava. Uspesnu saradnju su ostvarili I sa ucenicima srednjih skola kao I sa 3 obdanista koja su se aktivno ukljucila u program kompostiranja.

Akciji kompostiranja, pridruzilo se I Udruzenje Terras sa svojim projektima Otpad nije smece I Subotica bez ambrozije gde su zajedno sa ucenicima srednje Politehnicke skole delili edukativni materijal zainteresovanim gradjanima.

Ova akcija je ocenjena kao vrlo dobra, jer se na ovaj nacin podize svest gradjana na jedan visi nivo gde im se skrece paznja da ne bacaju otpad tamo gde mu nije mesto da bi se sprecio nastanak divljih deponija. Organizatori ove akcije su delili flajere I prirucnike u kojima su predstavljeni I zakoni usvojeni na Skupstini Srbije, Zakon o ambalazi I upravljanju otpadom . Do kraja godine planiraju da odrze I seminar na ovu temu koji ce se sprovesti uz podrsku Regionalnog centra za zivotnu sredinu, USAID-a I SIDE.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 15 godina i 3 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 3203
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.