Komentara: 6
Pregleda: 1655

Komunalni nadzornik preporučuje košenje jednom nedeljno

29.05.2013. u 14:58h
Izvor: RTV Yueco
Većina javnih površina u gradu je zakorovljena. U gradskoj upravi kažu da preduzimaju sve kako bi do jula kada se očekuje cvetanje ambrozije bilo što manje nepokošenih površina. Grad je izdvojio za košenje i uništavanje ambrozije tri miliona dinara. Poboljšanjem vremenskih prilika u narednom periodu možemo očekivati znatno više koncetracije polena trava i kopriva, koje će dostići umereno visok nivo.
Komunalni nadzornik preporučuje košenje jednom nedeljno

Komunalnoj inspekciji nedeljno se prijavi oko četiri slučaja da je neka javna površina zakorovljena i nepokošena. Stalno kontrolišu rad Čistoće i smatraju da je potrebno barem jedno nedeljno kositi, kako bi se preventivno delovalo na ambroziju.

U Zavodu za javno zdravlje kažu da je u toku cvetanje polena bokvica, kiselica, lipe, pepeljuga i štireva, ali još uvek su niske koncentracije. Alergijski simptomi biće ispoljeni kod osoba alergičnih na polen trava i kopriva, tako da je poželjno da ove osobe posete svog lekara radi dobijanja propisane terapije.

Hitnoj pomoći proteklih dana javilo se oko 10 Subotičana sa alergiskim tegobama. U Subotici ne postoji zvanična studija koliko ima alergičnih, ali činjenica je da Subotica prednjači među gradovima u Srbiji po broju onih koji boluju kako od alergije, tako i od astme. Subotičani su najčešće alergični na polene trava, polene korova, kućnu prašinu i grinje.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 6
Pregleda: 1655
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.