Komentara: 4
Pregleda: 2055

Komunalni policajci za red

09.02.2010. u 21:32h
Izvor: RTV Yueco
Komunalni policajci za red

Sredinom godine prvi komunalni policajci će se pojaviti na subotičkim ulicama. Ovi policajci će moći da na licu mesta kažnjavaju nesavesne građane koji remete komunalni red i mir, podnesu prekršajnu prijavu, imaće pravo i zadatak da upozore, usmeno narede, provere identitet, pregledaju i privedu lice, ili da privremeno oduzmu sumnjive predmete.

Komunalna policija će kontrolisati i kažnjavati lica koja krše propise. Subotičani od komunalne policije očekuju da uvedu red kako bi grad bio čist i uređen.U lokalnoj samoupravi kažu da treba da se usvoji nova odluka o komunalnoj policiji.

Odluka će regulisati oblike i način ostvarivanja saradnje komunalne policije i gradskih inspekcijskih službi, kao i izgled uniformi i vozila.

Nacrt odluke je izrađen i i treba da dobije saglasnost nadležnog ministarstva, a potom će biti stavljen na dnevni red Skupštine grada.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 7 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 2055
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.