Komentara: 0
Pregleda: 1328

Komunikacija najveći problem

07.03.2009. u 14:30h
Izvor: Subotičke novine
<p>U pro&scaron;loj godini na adresu Mesne zajednice &bdquo;Centar III" nije stigao nijedan odgovor na preko 50 upućenih zahteva inspekciji, javnim preduzećima i nadležnim službama. Uz sve probleme koje imamo, moglo bi se reći da je najveći upravo nepostojanje komunikacije i saradnje sa gradskim institucijama.</p>
Komunikacija najveći problem

U međuvremenu smo obnovili zahteve i, osim što smo dobili povratnu informaciju iz Direkcije za izgradnju, o nas su se ponovo oglušili „Parking", „Čistoća i zelenilo", inspekcija... - kaže Jadranka Vučetić, predsednica Komunalne komisije u ovoj mesnoj zajednici, izdvajajući aktuelne probleme gradskog naselja: - Oduzeli su nam zelene površine, a da se prethodni nisu posavetovali ili barem dogovorili sa građanima. Parking-mesta koja su pod naplatom se ne održavaju, a nepropisno parkirana vozila ostaju nekažnjena iako prekršaj ponavljaju iz dana u dan, već dve godine unazad.

Ovakve i slične izjave mogle su se čuti na sastanku predstavnika gradskih naselja sa Suzanom Dulić, članicom Gradskog veća zaduženom za komunalnu oblast, i njenim saradnicima.

- Nameravamo da ovu sliku promenimo i uspostavimo bolju komunikaciju na relaciji lokalna samouprava-mesna zajednica-javna preduzeća. Prošle nedelje smo se upoznali sa tekućim problemima u vangradskim naseljima, sada smo čuli one koji žive u gradu, a sve u cilju da dobijemo jasan pregled situacije na terenu. Isto tako, u narednih mesec dana obići ćemo pojedinačno sve mesne zajednice i pokušati da zajedno nađemo rešenje za ugodniji i kvalitetniji život, kada su barem u pitanju komunalije, infrastruktura i zaštita životne sredine - najavila je Suzana Dulić na jučerašnjem sastanku u Gradskoj kući.

 

Izvor: Subotičke novine
Postavljeno pre 15 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1328
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.