Komentara: 4
Pregleda: 1402

Komunisti protiv kancelarije Jobika u Senti

19.11.2015. u 17:37h
Izvor: Radio Subotica
Gradski odbori organizacija komunista Subotice i Sente izdali su saopštenje u kome uz konstataciju da je otvaranje kancelarije Jobika iz Mađarske u Senti protivustavno, primećuju da u višenacionalnoj Senti i Vojvodini to samo povećava tenzije i negativno utiče na međunacionalne odnose.
Komunisti protiv kancelarije Jobika u Senti

Mađara, ali i građana ma koje druge nacionalnosti, ako su im ugrožena nacionalna i ljudska prava odbraniće komšija, građanska Senta i Srbija na osnovu zakona i ustava Republike Srbije koja svima garantuje jednakost i život dostojan čoveka. Zato ne treba da nas brani "Jobik", jer nam je dosta iskustava iz Hortijeve okupacije 1941. do 1944. godine. Nedužne žrtve iz Sente koje su pale u borbi protiv fašizma obavezuju nas da učinimo sve da se to mučno vreme i teror nad gradjanima nikad više ne ponovi.

Nezadovoljni smo što ni opštinska vlast u Senti nije digla oštrije glas protiv ovakve nezakonite radnje i sprečila to. Bilo bi bolje takodje da i Ištvan Pastor, umesto obraćanja medijima, prijavi ovaj protivustavni čin nadležnim organima države. Na kancelariji ne piše da su oni u Srbiji, već u "Delvideku" što je naziv za Južni kraj za ovaj region u doba velike Madjarske. Nama je ta poruka jasna - kome nije.

Komunisti Subotice i Sente oštro protestuju zbog otvaranja kancelarije "Jobika" u Senti i zahtevaju od MUP-a i Ministarstva pravde da hitno postupe po ustavu i zakonima Republike Srbije, kaže se u saopštenju komunista Subotice i Sente.

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 8 godina i 10 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 1402
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.