Komentara: 32
Pregleda: 10820

Koncert Balaševića za Dan Subotice

26.08.2010. u 23:32h
Izvor: RTV
<p>Tradicionalnu manifestaciju "Dan grada", koja će se održati 1. septembra u Subotici obeležiće koncertom na gradskom trgu poznati vojvođanski kant-autor Đorđe Bala&scaron;ević.</p>
Koncert Balaševića za Dan Subotice

Manifestacija počinje sutra otvaranjem četvrtog međunarodnog sajma privrede, dok će se u ulici Matije Korvina održati tradicionalni Oranž park na kome će nastupiti subotička grupa "Perpetuum mobile", a 31. avgusta Igor Terzija i Gabor Enđel.

Osim ovih koncerata od 26. avgusta do 5. septembra biće priređene i brojne kulturne manifestacije, saopštili su organizatori na današnjoj konferenciji za novinare.

Obeležavanje dana grada, počeće podizanjem gradske zastave ispred glavnog ulaza u gradsku kuću. A zatim će se nastaviti svečanom sednicom Skupštine, na kojoj će biti dodeljena najveća gradska nagrada - počasni građanin.

Drugog septembra održaće se koncert subotičke filharmonije a solisti će biti Katalin Piti iz Budimpešte i Dušan Svilar. Na reprertoaru će biti muzika 60-tih i 70-ih godina iz pozorišnih mjuzikla.

Pored toga biće otvorena izložba istorijskog arhiva Subotice pod nazivom, "Tri subotičke gradske kuće", kao i otvaranje renoviranog spomnika Ivanu Sariću.

 

Izvor: RTV
Postavljeno pre 14 godina i 1 mesec
Komentara: 32
Pregleda: 10820
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.