Komentara: 0
Pregleda: 2435
Foto

Koncert grupe "Iskon" 17. septembra u Sinagogi

11.09.2022. u 13:00h
Izvor: Subotica.com
Etno grupa "Iskon" održaće koncert u Subotičkoj sinagogi u subotu, 17. septembra sa početkom u 20h. Tom prilikom, ljubitelji izvorne muzike imaće priliku da čuju kompozicije sa novog, 4. po redu, studijskog albuma. Kao gosti, na koncertu će nastupiti članovi crkvenog hora "Sveti Roman Melod", grupa "Etnokor" i Bojana Brdarić.
Koncert grupe "Iskon" 17. septembra u Sinagogi

U narednim danima biće izdat novi, 4. po redu, studijski album etno grupe "Iskon" koja neguje i od zaborava čuva tradicionalnu, izvornu muziku više od dve decenije. Subotička publika imaće priliku da čuje kompozicije sa novog albuma na konertu u Sinagogi.

Uz nas, na novom albumu, koji broji 10 kompozicija i jedan narativ, pojavljuje se 50 muzičara iz Srbije i inostranstva. U pitanju je plejada fantastičnih muzičara koji neguju etno melos. Na novom albumu, sa nama pevaju naši muzički prijatelji iz svih krajeva zemlje, odnosno tu su kolege iz Vojvodine, centralne Srbije, prestonice, Kosovskog Pomoravlja... Album će biti izdat u narednim danima i Subotičani će imati priliku da ga vide u Sinagogi - najavljuje Milanka Nastasović iz grupe "Iskon".

Koncert grupe "Iskon" 17. septembra u SinagogiKao gosti na koncertu u Sinagogi će nastupiti članovi crkvenog hora "Sveti Roman Melod", kao i grupa "Etnokor".

 - Radujemo se predstojećem koncertu i veoma smo uzbuđeni, kao i svaki put kada nastupamo sa "Iskonom". Naš hor će se predstaviti sa 3 kompozicije, a jedna će biti izvedena sa grupom "Iskon". Naš crkveni hor će 17. septembra po prvi put nastupiti u obnovljenoj Sinagogi - objašnjava Dragana Nikolić, dirigent hora "Sveti Roman Melod" - Saradnju sa "Iskonom" smo počeli pre više od dve decenije i ona još uvek traje. Radujemo se koncertu u Sinagogi  - dodao je Arpad Bakoš iz grupe "Etnokor".

Koncert grupe "Iskon" 17. septembra u Sinagogi

Iz Fondacije "Subotička sinagoga" poručuju da je veoma značajno to što će se 17. septembra u Sinagogi začuti melodije izvorne muzike našeg podneblja.

Grupa "Iskon" je ime u Srbiji i nama je čast što su članovi ovog etno sastava izrazili želju da nastupe u obnovljenoj Sinagogi. Radujemo se što su mladi ljudi, koji su studirali u gradu, poneli sa sobom ljubav prema tradicinalnim melodijama i što još uvek neguju multietničke i multikulturalne vrednosti - poručila je Hajnalka Ileš iz Fondacije "Subotička sinagoga".

Koncert grupe "Iskon" 17. septembra u Sinagogi

Karte za koncert u  subotičkoj Sinagogi mogu se kupiti na sajtu tickets-a ili u knjižari "Delfi" na Korzou.

Etno grupa "Iskon", 24. septembra održaće koncert u novosadskoj Sinagogi, sa početkom od 20h. Karte za ovaj koncert mogu se kupiti putem sajta Muzičke omladine Novog Sada ili u njihovoj kancelariji radnim danima od 9 do 13h.

Izvor: Subotica.com
Najava koncerta "Iskon u Sinagogi" Najava koncerta "Iskon u Sinagogi" Najava koncerta "Iskon u Sinagogi" Najava koncerta "Iskon u Sinagogi" Najava koncerta "Iskon u Sinagogi" Najava koncerta "Iskon u Sinagogi" Najava koncerta "Iskon u Sinagogi" Najava koncerta "Iskon u Sinagogi"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2435
Povezane teme

koncert

subotička sinagoga

etno grupa iskon

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.