Komentara: 0
Pregleda: 2419
Foto

Koncert kamernog sastava Subotičkog simfonijskog orkestra u četvrtak u Velikoj većnici

27.11.2023. u 11:49h
Izvor: Subotica.com
Koncert kamernog sastava Subotičkog simfonijskog orkestra biće održan u četvrtak (30. novembra) u Velikoj većnici Gradske kuće, od 20h. Ulaz je besplatan.
Koncert kamernog sastava Subotičkog simfonijskog orkestra u četvrtak u Velikoj većnici

Po tradiciji, jesen je rezervisana za nastup kamernog sastava Subotičkog simfonijskog orkestra, a umetnici će i ovaj put nastupiti pod dirigentskom palicom maestra Mikice Jevtića. Kao solisti, publici će se predstaviti mladi subotički umetnici Sara Jović (pijanistkinja) i Bogdan Laketić (harmonikaš).

Ovoga puta nastupamo u manjem sastavu, ali sa fantastičnim mladim solistima. Jedan od naših ciljeva je i afirmacija mladih subotičkih talenata, zato mi je drago što će na predstojećem koncertu nastupiti Sara Jović. Iako još uvek srednjoškolka, Sarina biografija je impozantna i već uveliko važi za ozbiljnog mladog umetnika. Siguran sam da je pred njom svetska karijera, a u četvrtak će po prvi put nastupiti sa orkestrom - najavio je Miloš Nikolić, direktor Subotičkog simfonijskog orkestra - Mladi harmonikaš Bogdan Laketić, inače rođeni Subotičanin, trenutno živi i radi u Beču. Nakon brilijantnih koncerata u Americi, Portugalu, Rusiji, Francuskoj, Japanu, Maleziji, Izraelu, Tunisu... konačno će nastupiti i pred svojim sugrađanima.

Koncert kamernog sastava Subotičkog simfonijskog orkestra u četvrtak u Velikoj većniciMladi solisti nastupiće sa programom koji se do sada nikada nije izvodio u našem gradu, pa će  publika imati priliku da sluša Medelsonov koncert u izvođenju pijanistiknje Sare Jović, kao i Pjacolin Koncert za Bandoneon u izvođenju harmonikaša Bogdana Laketića.

Mendelsonov koncert je jedan dijamant među koncertima i ovo je prvi put da će on biti izveden u našem gradu ikada. Čast mi je što mi se ukazala prilika da sa Subotičkim simfonijskim orkestrom izvedem ovaj koncert - ističe Jovićeva - Veliko je zadovoljstvo što sam nakon deceniju i po ponovo u rodnom gradu i što ću prvi put od tada nastupiti pred mojim Subotičanima. Ovaj koncert za mene ima veliku sentimentalnu vrednost. Pjacola je poznati argentinski kompozitor poprilično voljen među klasičnim muzičarima, pa tako i među harmonikašima. Izvešću ga po prvi put - nadovezuje se Laketić.

Koncert kamernog sastava Subotičkog simfonijskog orkestra u četvrtak u Velikoj većnici

Inače, Subotički simfonijski orkestar ove godine obeležava deceniju postojanja.

Za ovih deset godina postali smo brend ne samo našeg grada, već i cele države. Od sledeće godine bićemo u sistemu Narodnog pozorišta gde ćemo, uz već postojeće drame, imati i simfonijski orkestar, kao i balet. To praktično znači da smo preko noći postali veliko pozorište - ponosno ističe Nikolić.

Izvor: Subotica.com
Najava koncerta Subotičkog simfonijskog orkestra Najava koncerta Subotičkog simfonijskog orkestra Najava koncerta Subotičkog simfonijskog orkestra Najava koncerta Subotičkog simfonijskog orkestra Najava koncerta Subotičkog simfonijskog orkestra Najava koncerta Subotičkog simfonijskog orkestra Najava koncerta Subotičkog simfonijskog orkestra Najava koncerta Subotičkog simfonijskog orkestra
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 meseci i 2 časova
Komentara: 0
Pregleda: 2419
Povezane teme

miloš nikolić

subotički simfonijski orkestar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.