Komentara: 0
Pregleda: 2484
Video

Koncert klavirske muzike Aleksandra S. Vujića

12.12.2012. u 18:35h
Izvor: Politika Online
Klavirska muzika Aleksandra S. Vujića, beogradskog kompozitora i dirigenta, biće predstavljena večeras u 20 časova, u Gradskoj kući u Subotici, gradu u kom je poznati autor i započeo muzičko školovanje.
Koncert klavirske muzike Aleksandra S. Vujića

– Predstaviću klavirske kompozicije koje sam napisao od rane mladosti do danas, a ovo autorsko veče pružiće pravi vatromet pijanista. Počev od zvezde Rite Kinke, pijanistkinje, svojevremeno proglašene za ženu godine u Evropi, koja će izvesti moje „Metamorfoze“. To delo sam napisao kao stipendista mađarske vlade i davno izveo u Budimpešti, izlazeći sedam puta na bis. Vladimir Milošević, pripadnik srednje generacije klavirista, sa važnim međunarodnim nagradama, predstaviće „Svitu“ opus 30. nastalu devedesetih godina prošlog veka. A potom ću i ja interpretirati „Komade za klavir“.

Za efektan kraj pobrinuće se sestre Noemi i Enike Gereg, izvodeći moje „Srpsko kolo“ četvororučno na jednom klaviru – otkriva za „Politiku“ detalje programa Aleksandar S. Vujić. Ideja ovakvih autorskih večeri je da se muzičar predstavi u svim žanrovima.Tako je Vujić prošle godine iz opusa od stotinak dela prikazao solo pesme.

U planu je da publika čuje i njegove kompozicije za gudače i duvače. Ipak, kompozitor Vujić je najpoznatiji po horskoj muzici, koju u svetu izvodi oko tristotinak pevačkih ansambala, dok je do sada van naših granica prodao oko 10.000 svojih partitura.

Da dodamo da je originalan plakat za koncert nastao na osnovu portreta Aleksandra Vujića, koji je nadahnuto nacrtala poznata slikarka Selena Vicković, a dizajnerski ga osmislila arhitekta Ana Kovenc.

Izvor: Politika Online
Postavljeno pre 11 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2484
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.