Komentara: 0
Pregleda: 1324

Koncert u sklopu obeležavanja Dana ruske kulture

23.09.2021. u 13:45h
Izvor: Subotica.com
Koncert u sklopu obeležavanja Dana ruske kulture

Društvo srpsko-ruskog prijateljstva "Aleksandar Nevski" iz Subotice u sklopu obeležavanja Dana ruske kulture u Srbiji u petak na Velikoj terasi na Paliću priređuje koncert "Dobranoć". Uoči koncerta biće dodeljene nagrade u oblasti etno muzike za najbolji muzički projekat, za najbolji album i specijalna nagrada "Gvozdeni Everštajner".

Koncert je poklon Ministarstva kulture Rusije, počinje u 18,30 časova, a ulaz je besplatan.

SUBOTICA OBELEŽILA 800 GODINA OD ROĐENJA ALEKSANDRA NEVSKOG

Društvo „Aleksandar Nevski“ Subotica, pridružilo se obeležavanju velikog jubileja pravoslavnog sveta a to je 800 godina od rođenja Aleksandra Nevskog, svetitelja, vojskovođe i državnika. Svečani program održan je 12. septembra u Velikoj većnici, na dan kada Društvo proslavlja i svoju slavu.

Koncert u sklopu obeležavanja Dana ruske kultureNakon što je hor SPC Sv. Vaznesenja Gospodnjeg iz Subotice, „Sv. Roman Melod“, otpevao „Oče naš“, usledila su obraćanja govornika. U nastvaku umetničkog delu programa nastupili su Hor „Sv. Roman Melod“, studio estradnog baleta omladinskog kulturno-umetničkog centra „Mon Miraž“ koreografa Olge Pugačove, Ivana Žigon, plesni studio „Olena“ koreografa Olene Vuković, duo Milena Radović (violončelo) i Kozma Prem (klavir), Alla Bartošić sa recitacijom pesme Bogdana Filatova „Aleksandar Nevski“.

Koncert u sklopu obeležavanja Dana ruske kultureNakon burno pozdravljenog umetničkog programa u kome je srca publike posebno dirnula Ivana Žigon sa svojim prelepim poetsko-muzičkim tačkama, praćenim zanimljivim detaljima iz Rusije koji su emitovani na video-bimu, otpevana je i jedna zajednička „Kaćuša“.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1324
Povezane teme

društvo srpsko ruskog prijateljstva aleksandar nevski

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.