Komentara: 1
Pregleda: 1078
Foto

Koncertom mađarskog benda "Čarli" završen višednevni zabavni program u okviru obeležavanja Dana grada

03.09.2024. u 08:32h
Izvor: Subotica.com
Muzičkim nastupima za različite ukuse i interesovanja i ove godine obeležen je Dan Subotice, odnosno 245 godina od dobijanja naziva "slobodnog kraljevskog grada". Od 29. avgusta, zaključno sa sinoć, smenjivali su se bendovi, orkestri i solisti, a interesovanje publike je bilo veliko.
Koncertom mađarskog benda "Čarli" završen višednevni zabavni program u okviru obeležavanja Dana grada

Na velikoj bini u centru grada prvi su nastupili gosti iz Gračanice - nacionalni ansambl „Venac“ sa četrdesetak članova koji su svojim umećem impresionirali mnogobrojnu publiku koja je izdvojila vreme da svedoči demonstraciji etno tradicije, nasleđa i kulture našeg naroda. Nesvakidašnja scena iako smo u kraju u kojem folklor apsolutno nije stran, štaviše etnički je širok i raznovrsan.

Koncertom mađarskog benda "Čarli" završen višednevni zabavni program u okviru obeležavanja Dana grada

Subotički simfonijski orkestar nastavio je tradiciju nastupa na najvažnijim dešavanjima organizovanih u gradu, svaki put u specifičnom aranžmanu, sa programom koji po pravilu ostavlja za daha i cenjen posebno u krugovima ljubitelja i poštovalaca klasične muzike. Ni ovaj put nije izneverio očekivanja, oko 120 umetnika na sceni delovalo je kao jedna savršeno podmazana mašina, pravi melem za uši. Pored samog orkestra u najjačem sastavu, vokali mešovitog hora obogatili su svako izvođenje, dok su dve dive, sopran i mecosopran, davale posebnu notu. Za kraj koncerta, kulminacija emocija - izvođenje pesme "Ovo je Srbija" još se prepričava.

Koncertom mađarskog benda "Čarli" završen višednevni zabavni program u okviru obeležavanja Dana gradaTamburaški ansambl "Ravnica" takođe sa dugom tradicijom, sastav koji podiže atmosferu i greje srca izvođenjem razih žanrova i interpretacijom hitova koje možemo da slušamo kako u kafani, tako i na velikim skupovima ali i u malo intimnijem društvu. Zvuci instrumenata i taktova pesama dragih vojvođanskom uhu i panonskoj duši smenjivali su se tokom večeri.

Koncertom mađarskog benda "Čarli" završen višednevni zabavni program u okviru obeležavanja Dana grada

Nastup pevačice Jelene Karleuše sa igračicama od prvog minuta pronosio je visoku energiju i jake ritmove kroz hitove pevačice u njenoj 30 godina dugoj karijeri. Veliko interesovanje njenih fanova pokazalo se na trgu koji je kao retko kada bio ispunjen na dešavanju ovog tipa. Koncert na Dan grada, 1. septembra, okončan je petominutnim vatrometom koji se video iz većine naselja, a posebno uživanje je bilo u samom centru.

Koncertom mađarskog benda "Čarli" završen višednevni zabavni program u okviru obeležavanja Dana gradaZa kraj petodnevne proslave sinoć je, uz takođe veliko interesovanje publike, održan koncert mađarskog pop-rok pevača Karolja Horvata, u susednoj nam državi poznat kao "Čarli". Umetnik čija karijera traje više od 60 godina.

Koncertom mađarskog benda "Čarli" završen višednevni zabavni program u okviru obeležavanja Dana grada

Sve nastupe smo ispratili kroz fotoreportažu. Ako već niste, a želite, pogledajte kakva je bila atmosfera na ovim nastupima - sve je u povezanim albumima.

Napišite nam u komentarima da li vam se dopao ovogodišnji program obeležavanja Dana grada, da li ste bili na nekom od nastupa i šta je na vas ostavilo najjači utisak. Koga biste voleli da slušate na trgu, a da je realno da se organizuje? Predložite, možda se vaš mišljenje uzme u obzir.

Izvor: Subotica.com

Koncert mađarskog benda "Charlie"

Koncert mađarskog benda "Charlie" Koncert mađarskog benda "Charlie" Koncert mađarskog benda "Charlie" Koncert mađarskog benda "Charlie" Koncert mađarskog benda "Charlie" Koncert mađarskog benda "Charlie" Koncert mađarskog benda "Charlie" Koncert mađarskog benda "Charlie"
Pogledaj ostale fotografije

Koncert nacionalnog folklornog ansambla „Venac“ sa Kosova i Metohije

Koncert nacionalnog folklornog ansambla „Venac“ sa Kosova i Metohije Koncert nacionalnog folklornog ansambla „Venac“ sa Kosova i Metohije Koncert nacionalnog folklornog ansambla „Venac“ sa Kosova i Metohije Koncert nacionalnog folklornog ansambla „Venac“ sa Kosova i Metohije Koncert nacionalnog folklornog ansambla „Venac“ sa Kosova i Metohije Koncert nacionalnog folklornog ansambla „Venac“ sa Kosova i Metohije Koncert nacionalnog folklornog ansambla „Venac“ sa Kosova i Metohije Koncert nacionalnog folklornog ansambla „Venac“ sa Kosova i Metohije
Pogledaj ostale fotografije

Tamburaški orkestar "Ravnica"

Tamburaški orkestar "Ravnica" Tamburaški orkestar "Ravnica" Tamburaški orkestar "Ravnica" Tamburaški orkestar "Ravnica" Tamburaški orkestar "Ravnica" Tamburaški orkestar "Ravnica" Tamburaški orkestar "Ravnica" Tamburaški orkestar "Ravnica"
Pogledaj ostale fotografije

Koncert Jelene Karleuše

Koncert Jelene Karleuše Koncert Jelene Karleuše Koncert Jelene Karleuše Koncert Jelene Karleuše Koncert Jelene Karleuše Koncert Jelene Karleuše Koncert Jelene Karleuše Koncert Jelene Karleuše
Pogledaj ostale fotografije

Nastup Subotičkog simfonijskog orkestra

Nastup Subotičkog simfonijskog orkestra Nastup Subotičkog simfonijskog orkestra Nastup Subotičkog simfonijskog orkestra Nastup Subotičkog simfonijskog orkestra Nastup Subotičkog simfonijskog orkestra Nastup Subotičkog simfonijskog orkestra Nastup Subotičkog simfonijskog orkestra Nastup Subotičkog simfonijskog orkestra
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 časova i 38 minuta
Komentara: 1
Pregleda: 1078

Povezane vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.