Komentara: 0
Pregleda: 1284
Foto

Koncertom obeležena 154. godišnjica rada Muzičke škole

19.10.2022. u 11:07h
Izvor: Subotica.com
Koncertom obeležena 154. godišnjica rada Muzičke škole

Svečanim koncertom na kom su nastupili đaci subotičke Muzičke škole, kao i gosti iz drugih umetničkih škola, sinoć je obeležen 154. Dan škole. 

Koncertom obeležena 154. godišnjica rada Muzičke škole- Nakon svih protivepidemijskih mera i ograničenja zbog korone, srećni smo što ovaj, 154. po redu, Dan škole praznujemo u našoj školi. Upriličen je svečani koncert u čast naših đaka, gostiju i svih zaposlenih. Ovu svečanost uveličali su gosti iz Muzičke škole "Davorin Jenko" iz Beograda, iz Muzičke škole "Franje Kuhača" iz Osijeka, kao i iz Muzičke škole "Kiralj Konig Peter" iz Segedina. To su škole prijatelji sa kojima sarađujemo dugi niz godina i njihovi đaci su uzeli učešće na svečanom koncertu. Među gostima su bili i naši penzioneri, predstavnici lokalne samouprave, Školskog odbora, Saveta roditelja, kao i đaci i nastavnici - ponosno ističe direktorka Muzičke škole Dragana Nikolić.Koncertom obeležena 154. godišnjica rada Muzičke školeDa razloga za ponos i slavlje ima potvrđuju i brojne nagrade koje su đaci ove umetničke škole, protekle školske godine osvojili na međunarodnim i  republičkim takmičenjima.

- Za nas je ova kalendarska godina bila veoma uspešna. Na republičkom takmičenju učestvovalo je više od 50 naših đaka i svi su se vratili sa nekom od prve tri nagrade. Posebno bih istakla Festival muzičkih i baletskih škola Srbije, koji je održan proletos u Nišu, a u kom su učestvovale sve muzičke škole iz zemlje. To je ekipno takmičenje, a po bodovima naša škola je osvojila 1. nagradu. Uz nas, prvu nagradu osvojilo je još desetak muzičkih škola. Ovo znači da je žiri prepoznao naš kvalitet i u konkurenciji od 60 muzičkih škola, svrstao nas među 10 najboljih. To je zaista veliki uspeh - kazala je Nikolić.

Koncertom obeležena 154. godišnjica rada Muzičke školeUspešno je započela i nova školska godina u Muzičkoj školi koju od septembra pohađa čak 100 đaka više nego prethodne godine. 

Trenutno Muzičku školu pohađa 750 đaka, što je za 100 učenika više nego prethodne godine. U vreme kada  škole imaju problem sa brojem učenika, velikim uspehom smatramo činjenicu da  upisujemo sve više dece iz godine u godinu i to na svim instrumentima koje imamo. Što se tiče srednje škole, upisali smo đake na odsek za muzičkog saradnka, kao i na vokalno-instrumentalnom smeru za klasičnu i džez muziku. Naredne školske godine, uz ove, planiramo upis dece i na odsek za tradicionalno pevanje, kako na srpskom tako i mađarskom jeziku - zaključuje sagovornica.

Izvor: Subotica.com
Proslava Dana Muzičke škole Subotica Proslava Dana Muzičke škole Subotica Proslava Dana Muzičke škole Subotica Proslava Dana Muzičke škole Subotica Proslava Dana Muzičke škole Subotica Proslava Dana Muzičke škole Subotica Proslava Dana Muzičke škole Subotica Proslava Dana Muzičke škole Subotica
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1284
Povezane teme

koncert

muzička škola

dan škole

dragana nikolić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.