Komentara: 8
Pregleda: 1690

Konferencija o govoru mržnje sutra u Velikoj većnici

03.05.2022. u 12:00h
Izvor: Subotica.com
Konferencija o govoru mržnje, koju organizuje pokrajinski ombudsman u saradnji sa Institutom za kriminološka i sociološka istraživanja, biće održana sutra, od 10h, u Velikoj većnici.
Konferencija o govoru mržnje sutra u Velikoj većnici

Na konferenciji će učestovati predstavnici nezavisnih institucija, naučnih instituta i akademske zajednice.

- Oni će govoriti o ulozi nezavisnih institucija u suzbijanju govora mržnje, građansko-pravnoj zaštiti, krivičnoj odgovornosti, o prisustvu govora mržnje na internetu, u javnoj komunikaciji, vršnjačkom nasilju, kao i o njegovom uticaju na ostvarivanje prava nacionalnih manjina. 

Beskućnici u savremenom društvu, krivična odgovornost i kažnjivost za govor mržnje, govor mržnje u sferi javnog obraćanja, vršnjačko nasilje kroz govor mržnje na društvenim mrežama, samo su neke od tema koje će biti obrađene tokom sutrašnje konferencije. 

Organizatori navode da je, za potrebe konferencije, izrađen zbornik radova u kome su učesnici tematizovali govor mržnje i kao lokalni problem, ali i kao problem koji, zahvaljujući moći i uticaju društvenih mreža, nadilazi uske nacionalne granice i sve više postaje globalan. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 2 meseca
Komentara: 8
Pregleda: 1690
Povezane teme

ombudsman

konferencija

pokrajinski ombudsman

govor mržnje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.