Komentara: 6
Pregleda: 2889

Konferencija o nastavi fizike i srodnim naukama

06.10.2018. u 18:32h
Izvor: Subotica.com
Prva Međunarodna konferencija o nastavi fizike i srodnih nauka, u organizaciji Društva fizičara Srbije, otvorena je juče u Velikoj većnici Gradske kuće.
Konferencija o nastavi fizike i srodnim naukama

Konferencija organizovana uz podršku Grada Subotice, okupila je oko 130 nastavnika i profesora fizike iz Srbije i inostranstva sa ciljem razmene iskustava u oblasti izvođenja nastave. Kako je istaknuto na otvaranju, jedan od razloga okupljanja je i sagledavanje mogućnosti za prekograničnu saradnju  u pogledu unapređenja nastave.

- Cilj je da sagledamo zajedničke probleme, izađemo pred one koji odlučuju sa konkretnim predlozima o poboljšanju nastave. Saradnja je poslednjih godina dostigla jedan nivo, koji je vrlo zanimljiv, pa ne samo profesori fakulteta već i nastavnici posećuju međunarodne konferencije u regionu pa je cilj da izađemo sa zajedničkih projektima i idejama - rekao je prof. dr Ivan Dojčinović, predsednik Društva fizičara Srbije.

Konferenciju je otvorio gradonačelnik, Bogdan Laban, koji je istakao da je Grad doneo odluku da bude suorganizator, jer naučni skup predstavlja izuzetnu priliku da se promovišu znanje, upornost, marljiv rad, posvećenost, istrajnost što su vrednosti bez kojih nema velikih rezultata. 

Konferencija o nastavi fizike i srodnim naukama

- Kada smo donosili odluku o podršci organizaciji  i održavanju konferencije smatrali smo da je izuzetno  značajno da se tako istaknut događaj posvećen nauci održi u našem gradu. Smatrali smo da je važno istaći važnost nauke za Suboticu, Srbiju i celo društvo - rekao je prilikom otvaranja Bogdan Laban.

Trodnevna konferencija će obuhvatiti predavanja iz aktuelnih oblasti fizike, astronomije i geofizike, radionce i brojne oglede, a posebna pažnja biće posevećena pitanjima  metodike u nastavi u osnovnim i srednjim školama. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 9 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 2889
Povezane teme

fizika

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.