Komentara: 3
Pregleda: 5229

Konjički sport: Grlo "Amy del Duomo" pobednik "Subotičke milje"

25.06.2023. u 16:19h
Izvor: Subotica.com
Grlo Amy del Duomo štale „Dream Catcher“ iz Sombora ovogodišnji je pobednik „Subotičke milje“, čuvene kasačke trke održane juče na hipodromu Konjičkog kluba „Bačka“.
Konjički sport: Grlo "Amy del Duomo" pobednik "Subotičke milje"

Amy del Duomo sa Vladimirom Pribićem u sulkama odbranila je prošlogodišnji trofej, a ovo je treći pehar sa ove trke koji odlazi u Sombor, u odgajivačnicu konja porodice našeg čuvenog košarkaša Nikole Jokića. Pobednicima je pehar uručio gradonačelnik Stevan Bakić, a pobednički plašt na Amy stavio je Zvonko Bogdan, utemeljitelj trke.

- Trka se namestila, bila je sjajna u finišu. I kobila je ušla u formu, imala je dva kiksa ove godine ali se sada sve dobro poklopilo. Ona je bila favorit i mislim da je ona najbolji konj ovde, iako je već odradila četiri sezone  a ona nema falš trke na kojima može da se odmori – kaže Vladimir Pribić. – “Subotička milja” i “Subotička Dužijanca” su za mene dve najveće trke u Srbiji. Ovde sam počeo da dolazim na trke, osećam se kao kod kuće a više sam trka ovde dobio nego u Somboru.

Konjički sport: Grlo "Amy del Duomo" pobednik "Subotičke milje"Konjički sport: Grlo "Amy del Duomo" pobednik "Subotičke milje"Prvi put održana je trka "Mercedes Benz Kup", duga 2.140 metara, a pobedu je odnelo grlo “Tekila”, Aleksandra Jankulova iz Dolova, sa Brankom Skenderovićem.

- Zahvaljujem se treneru Antunu Horvatskom koji mi je dao priliku da vozim. Kobila je bila spremna, moje je bilo samo da je provedem kroz trku. Pobeda mi mnogo znači, sezona mi je loše krenula ali se nadam da sam se ovom pobedom vratio u staru formu – ističe Skenderović.

Konjički sport: Grlo "Amy del Duomo" pobednik "Subotičke milje"Uz ove dve, ljubitelji konjičkog sporta mogli su da uživaju u još šest kasačkih trka.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 3 nedelje
Komentara: 3
Pregleda: 5229
Povezane teme

subotički hipodrom

konjički klub bačka

konjičke trke

subotička milja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.