Komentara: 3
Pregleda: 4051

Konjički sport: "Subotička milja" i "Mercedes Benz Kup" u subotu na Hipodromu

23.06.2023. u 11:55h
Izvor: Subotica.com
Ljubitelje kasačkih trka u subotu očekuje niz uzbudljivih trka, među njima je čuvena "Subotička milja" ali i debitantska koja nosi naziv po brendu proizvođača luksuznih automobila. Program počinje u 15 časova i biće održano osam trka.
Konjički sport: "Subotička milja" i "Mercedes Benz Kup" u subotu na Hipodromu

Četvrtog dana sezone koju organizuje i realizuje Konjički klub "Bačka" kao glavna trka naći će se "Subotička milja" (start u 18 časova), trka koja je svoju premijeru imala 1982. godine, a dobro je poznato da je njenom uspostavljanju kumovao čuveni Zvonko Bogdan. Nadmetanje je na stazi dužine 1.609 metara, a okupiće neka od najbržih grla koja trče na hipodromima u Srbiji.

Očekuje se novi okršaj dvojca Bondo Jet (B. Mukić) – Amy del Duomo (V. Pribić) koji je ove godine već doneo nekoliko sjajnih završnica, ali svoje šanse u „Milji“ traže i grla Charly du Breed, Alfa Boy, Velvet Dancer, Acciaio dei Venti, Gomez, Defi Pierji, Aerobic BI, Fiesta de Lare, i Equador le Blanc.

Debitantska trka "Mercedes Benz Kup" koja će imati svoju premijeru u subotu prethodiće tradicionalnoj "Milji", duga je 2.140 metara i start je je iz okreta.

– Reč je o sportsko-poslovnoj ideji koja bi trebalo da preraste u tradiciju. Pronašli smo partnera koji je prepoznao sponu snage i lepote konjičkog sporta i konjske snage i atraktivnosti njihovog brenda automobila - objašnjava Miodrag Zagorac, predsednik KK "Bačka". - Biće to trka koju je će popunjavati grla domaćeg uzgoja, dok ćemo razliku u dosadašnjim rezultatima i ostvarenoj zaradi regulisati dužinom staze. Grla koja su imala manje uspeha do sada kreću sa 2.140 metara, sledi grupa koja je trčati 20 metara više, dok će oni sa najvećom zaradom imati i najveći zaostatak, krenuće sa 2.180 metara.

U trci koji KK Bačka organizuje uz podršku Auto-kuće „MikoM“ učestvuju grla Samsung, If AT, Tekila, Paladino, Donita Ferm, Parma Ferm, Alfa Varenne, San Siro, Saphir AT, Iago d’Amore.

Kako saznajemo, među ljubiteljima konjičkih trka i konja u subotu na Gradskom hipodromu u Subotici naći će se i NBA zvezda, MVP i osvajač šampionskog pehara najjače košarkaške lige - Nikola Jokić. Upravo konj  (Amy del Duomo) iz štale njegove porodice iz Sombora aktuelni je pobednik "Subotičke milje" i jedan od favorita ovogodišnje trke.

- Raspored trka i učesnici

- Programska knjižica

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 3 nedelje
Komentara: 3
Pregleda: 4051
Povezane teme

konjički klub bačka

konjičke trke

konjički sport

subotička milja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.