Komentara: 0
Pregleda: 2302

Konjički sport: U nedelju sedmi trkački dan sezone, glavna trka 93. Srpski kasački derbi

10.10.2020. u 13:30h
Izvor: Subotica.com
U nedelju 11. oktobra, na Gradskom hipodromu održaće se sedmi takmičarski dan kasačke sezone, a glavno nadmetanje dana biće 93. Srpski kasački derbi, takozvana "trka života", rezervisana za grla starosti četiri godine, domaćeg odgoja.
Konjički sport: U nedelju sedmi trkački dan sezone, glavna trka 93. Srpski kasački derbi

Učešće na renomirano "Srpskom kasačkom derbiju" će uzeti dvanaest četvorogodaca koji su izborili učešće na osnovu svojih dosadašnjih rezultata, kao i kroz dve kvalifikacione trke. Pehar, čuvena srebrna potkovica i lovorov venac pripašće samo jednom grlu i kasaču. Trka počinje u 17 časova.

Prošlogodišnje izdanje Srpskog kasačkog derbija obeležio je izuzetno uzbudljiv finiš trke, a koji je na kraju doneo slavlje za grlo "Imola" i njegovog vozača Branka Skenderovića.

Konjički sport: U nedelju sedmi trkački dan sezone, glavna trka 93. Srpski kasački derbi

Taj 92. Srpski kasački derbi bio je svojevrstan spektakl, jer je po prvi put trku vozila žena, Stana Pejić Tukuljac, i to ne pro forme - ona je vozila konja Alfa Varenne koji je važio za favorita. Iako se naša dama dobro držala veći deo trke, u samom finišu došlo je do posustajanja, te joj je izmakla titula.

Pored glavne trke dana na programu će biti još sedam među kojima i tradicionalna Trka grada Subotice (16 časova), svojevrsni kasački maraton, uzevši u obzir da se trči na distanci od 3.200 metara, uz autostart.

Organizator kasačke trke u aktuelnoj sezoni  je Konjički kluba "Bačka". Takmičarski program počinje u 13,30 časova. Prisustvo publike neće biti moguće zbog epidemioloških mera, ali kao i tokom ranijih susreta biće obezbeđen prenos uživo na Jutjub kanalu Miodraga Pantića.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2302
Povezane teme

konjički klub bačka

konjičke trke

konjički sport

srpski kasački derbi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.