Komentara: 0
Pregleda: 3113

Konkursi za zapošljavanje

08.03.2011. u 16:49h
Izvor: RTV Yueco
Konkursi za zapošljavanje

Oblast zapošljavanja na teritoriji Vojvodine će u ovoj godini, preko programa koji će biti sprovedeni na svim nivoima - od republičkog, preko pokrajinskog do lokalnih samouprava, biti plasirano 1,95 milijardi dinara.

Na taj način, biće subvencionisano oko 20 hiljada radnih mesta - čulo se na današnjoj konferenciji za novinare koju su održali pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin i direktor Pokrajinske službe za zapošljavanje Vladimir Srdić.

Miroslav Vasin predstavio je dva nova konkursa Pokrajinskog sekretarijata za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova: konkurs za dodelu subvencija poslodavcima za otvaranje novih radnih mesta i konkurs nezaposlenim licima za subvencije za samozapošljavanje.

Ovi javni pozivi objavljeni su u novosadskom "Dnevniku", listu Nacionalne službe za zapošljavanje "Poslovi" i na veb-sajtu Pokrajinskog sekretarijata za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova.

Za ove namene, u skladu sa budžetom za ovu godinu, sekretarijat ima na raspolaganju 200 miliona dinara. Sredstva će biti raspodeljena po ovim konkursima shodno zahtevima i interesovanjima nezaposlenih lica i poslodavaca u Vojvodini.

Konkurs će trajati dok bude sredstava - informisao je Miroslav Vasin.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3113
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.