Komentara: 0
Pregleda: 1481

Koridor 10 prioritet

08.02.2009. u 10:45h
<p>Budžet za Nacionalni investicioni plan za ovu godinu iznosi 20,5 milijardi dinara. Za izgradnju Koridora 10 biće izdvojeno &scaron;est milijardi dinara, &scaron;to je 30 odsto novca predviđenih za projekte NIP-a.</p>
Koridor 10 prioritet

Za finansiranje infrastrukture biće potrošeno 10 miliona evra, koliko je iznosila bankarska garancija koncesionara za autoput Horgoš-Požega, za koju je Vlada Srbije dala nalog da se naplati jer koncesionar nije ispunio ugovorene obaveze.Izgradnja zaobilaznice oko Subotice, poznatije kao Y krak, proglašena je za prioritetni projekat.

Vlada Srbije je planirala da u naredne četiri godine uloži u putnu infrastrukturu oko četiri milijarde evra, od čega je za Koridor 10 predviđeno 1,7 milijardi evra, a za želježničke pruge milijardu evra.Za modernizaciju železnice na Koridoru 10 kroz Srbiju biti uloženo 220 miliona evra.

Modernizacija železnice na Koridoru 10 kroz Srbiju bi, trebalo da bude završena za sedam do osam godina. Za taj posao je potrebno ukupno 4,6 milijardi evra.U Ministarstvu za infrastrukturu ističu da su sva navedena ulaganja neophodna da bi na pruzi kroz Srbiju vozovi mogli da idu brzinom od 160 kilometara na čas i da bi pruga celom dužinom imala dva koloseka.

Postavljeno pre 15 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1481
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.