Komentara: 1
Pregleda: 1648
Video
Foto

Korisnici dnevnog boravka u Banijskoj savladali tehnike prve pomoći i samopomoći

29.05.2024. u 13:42h
Izvor: Subotica.com
U okviru projekta "Prva pomoć-samopomoć, samostalan i siguran" , stručni saradnici Crvenog krsta u Subotici i Bačkoj Topoli, edukovali su korisnike dnevnog boravka za odrasle pri Domu "Kolevka" osnovnim tehnikama prve pomoći.
Korisnici dnevnog boravka u Banijskoj savladali tehnike prve pomoći i samopomoći

Ukupno šesnaest korisnika Dnevnog boravka za odrasle u Banijskoj, u proteklih sedam meseci, prošlo je obuku u pružanju prve pomoći  i samopomoći.

- Posekotine, rasekotine i prelomi su česte povrede, a tokom trajanja projekta "Prva pomoć-samopomoć, samostalan i siguran" obučili smo korisnike dnevnog boravka za odrasle kako da saniraju te povrede i pomognu unesrećenima. Takođe, naučili su kako pozvati hitnu pomoć, objasniti gde se nalaze i koje informacije su najrelevantnije za dispečera, a oni su sada obučeni i da pruže veštačku masažu srca onima koji su u nesvesnom stanju - objašnjava Jovica Marcikić iz Crvenog krsta Bačka Topola.

Korisnici dnevnog boravka u Banijskoj savladali tehnike prve pomoći i samopomoći

Licencirani predavači koji su radili sa korisnicima ovog dnevnog boravka, držali su edukacije i o drugim značajnim društvenim temama.

- Približili smo im temu prevencije nasilničkoj ponašanja, govorili smo i o prevenciji trgovine ljudima i ukazali na osnovne mere bezbednog ponašanja na kupalištima. Ono što je ustvari osnovni kapital je znanje koje je proisteklo iz svih ovih radionica i to je nešto što ostaje korisnicima koji su prošli radionice - navodi Dijana Gabrić iz Crvenog krsta Subotica - U okviru projektnih aktivnosti edukovali smo 56 personalnih asistenata i ličnih pratilaca  osnovnim i naprednim tehnikama pružanja prve pomoći i to je od izuzetnog značaja za njihov budući rad sa osobama sa invaliditetom.

Korisnici dnevnog boravka u Banijskoj savladali tehnike prve pomoći i samopomoći

Inače, program  "Prva pomoć-samopomoć, samostalan i siguran" sprovodi se u okviru "Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu", a finansira ga Evropska unija.

Izvor: Subotica.com
Završna svečanost u okviru projekta "Prva pomoć-samopomoć, samostalan i siguran" Završna svečanost u okviru projekta "Prva pomoć-samopomoć, samostalan i siguran" Završna svečanost u okviru projekta "Prva pomoć-samopomoć, samostalan i siguran" Završna svečanost u okviru projekta "Prva pomoć-samopomoć, samostalan i siguran" Završna svečanost u okviru projekta "Prva pomoć-samopomoć, samostalan i siguran" Završna svečanost u okviru projekta "Prva pomoć-samopomoć, samostalan i siguran" Završna svečanost u okviru projekta "Prva pomoć-samopomoć, samostalan i siguran" Završna svečanost u okviru projekta "Prva pomoć-samopomoć, samostalan i siguran"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 mesec i 2 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 1648
Povezane teme

prva pomoć

dom za decu ometenu u razvoju kolevka

crveni krst subotica

dijana gabrić

dnevni boravak za odrasle

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.