Komentara: 6
Pregleda: 2827

Korupcija najniža u lokalnoj samoupravi, po informacijama iz CESID-a

27.04.2011. u 16:44h
Izvor: RTV Yueco
Korupcija najniža u lokalnoj samoupravi, po informacijama iz CESID-a

Korupcija u lokalnoj samoupravi je znatno niža u odnosu na republičke ustanove, pokazalo istraživanje javnog mnjenja koje je sproveo Centar za slobodne izbore i demokratiju.

Koordinator CESID-a Miloš Mojsilović rekao je da je istraživanje pokazalo da se lokalna samouprava ne vidi kao adresa na koju se često usmerava nezadovoljstvo građana vezano za korupciju.

“Procenat onih koji su nam rekli da je lokalna vlast od njih tražila dodatni novac ili uslugu za nešto što oni za njih treba da urade je tri do pet odsto", rekao je on. Prema njegovim rečima, to je veoma mali procenat, a korupcija se znatno više vidi u zdravstvu, pravosuđu, prosveti i policiji.

Mojsilović je dodao da je relativno mali broj ispitanika, 16 odsto, imao direktan kontakt s korupcijom u lokalnoj samoupravi, odnosno da je davao mito, dobrovoljno ili na nečiji zahtev. Većina ispitanika, njih 56 odsto, smatra da veze, pokloni i dodatna plaćanja pomažu da se posao u opštini završi brže.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 5 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 2827
Povezane teme

CESID Subotica

CESID korupcija

korupcija lokalna samouprava

korupcija u Subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.