Komentara: 0
Pregleda: 1403

Košarka: IX Memorijal "Petar Vucelić" u subotu u Hali sportova

16.06.2022. u 11:31h
Izvor: Subotica.com
Košarkaški klub "Spartak Office shoes" održaće u subotu deveti memorijal "Petar Vucelić" u znak sećanja na istaknutog sportskog radnika koji je preko 35 godina proveo u košarci i ima velike zasluge za rezultate Spartaka sredinom '90.
Košarka: IX Memorijal "Petar Vucelić" u subotu u Hali sportova

U sećanje na cenjenog košarkaškog stručnjaka i rukovodioca, MKK "Spartak Office shoes" organizuje 9. memorijal, posle dve godine kada zbog pandemije korona virusa nije bilo izvodljivo da se turnir održi u međunarodnom formatu.

Petar Vucelić (1952-2011) je bio dugogodišnji funkcioner Košarkaških saveza Vojvodine i Srbije. Počeo je kao košarkaški sudija da bi 1984. godine postao sekretar Muškog košarkaškog kluba "Spartak", kasnije promovisan u sportskog direktora kluba. U njegovo vreme Spartak je ostvario najveće sportske uspehe u istoriji (dva polufinala plejofa i finale Kupa - 1995). U timu su tada igrali, pored ostalih, Koturović, Mišković, Đokić, Popović i Čanak. Posle muškog radio je i u ŽKK "Spartak".

Na turniru na kojem učestvuju ekipe juniorskog uzrasta, kao domaćin Spartak ove godine će ugostiti Slobodu iz Tuzle, Petrovgrad iz Zrenjanina i Vrijednosnice iz Osijeka.

Memorijal će otvoriti duel Vrijednosnica i Spartaka u 10 časova, zatim od 12 sledi okršaj Petrovgrad - Sloboda. Meč za treće mesto biće odigran u 16 časova, odnosno za pehar pobednika u 18 časova, nakon čega sledi svečana ceremonija i podela medalja.

Košarka: IX Memorijal "Petar Vucelić" u subotu u Hali sportova- Želja nam je da kao i dosadašnji turniri i ovaj protekne u prijateljskoj atmosferi, gde će želja za pobedom, poštovanje suparnika i volja za druženjem biti glavna obeležja. Pozivamo ljubitelje igre pod obručima da svojim prisustvom uveličaju memorijal “Petar Vucelić”, da se podsetimo na njegov lik i košarkaško delo i da uživamo u nadmetanju budućih košarkaških asova - poručuju iz MKK "Spartak".

Da ponovimo, turnir se igra u subotu, 18. juna, početak je u 10 časova, a ulaz je besplatan.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 1403

Povezana vest

Povezane teme

hala sportova

košarkaški klub spartak

memorijal petar vucelić

košarkaški klub spartak office shoes

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.