Komentara: 1
Pregleda: 2142
Foto

Košarka: Počeo turnir ABA-2 lige, Subotica domaćin klubovima regiona

09.10.2023. u 15:17h
Izvor: Subotica.com
Od 9. do 13. oktobra Subotica će biti domaćin turnira Regionalne ABA-2 lige, u kojoj je Spartak jedan od učesnika. Za samo 5 dana odigraće se 14 utakmica, subotička publika čeka utorak i četvrtak kada će na parket "golubovi".
Košarka: Počeo turnir ABA-2 lige, Subotica domaćin klubovima regiona

Turnir ABA-2 lige, prva dva kola, u sistemu koji će biti održan kroz "balone" u 5 gradova počeo je danas. Spartak će u Subotici igrati protiv slovenačkog Heliosa (utorak) i crnogorske Sutjeske (četvrtak). Ulaznice mogu da se kupe onlajn putem sajta KK "Spartak Office shoes", odnosno na ulazu u Halu sportova uoči meča, ali i u prodavnicama "Office shoes-a" u "Stop shop-u" odnosno na Korzou.

Direktor ABA-2 lige nije krio zadovoljstvo što se Subotica prijavila za domaćinstvo i iskazao poverenje u dobru organizaciju. Grad sa takvom košarkaškom tradicijom zaslužuje ovakve turnire i priliku da se nadmeće sa najboljima.

- Već u prvim minutima mog dolaska u Suboticu imao sam priliku da se uverim da je Subotica spremna i da se dobro sprema za ovaj turnir, brojni bilbordi po gradu najavljuju ovaj sportski događaj koji će trajati od danas do petka i same tehničke i organizacione pripreme koje su obavljene. Znam koliko su ljudi iz KK "Spartak Office shoes" dali energije i entuzijazma da se ovaj turnir održi, siguran sam da će sve ovo biti veliki praznik košarke - istakao je Milija Vojinović, direktor ABA lige. - Igraće se u 5 gradova, 13 kola, jednokružni sistem, svako sa svakim odigra po jednom, saberu se bodovi a zatim sledi plejof. U Subotici se igraju prva dva kola, zatim domaćini će biti Zlatibor, Šibenik, Novi Sad i Široki Brijeg (BiH).

Košarka: Počeo turnir ABA-2 lige, Subotica domaćin klubovima regiona

Prva utakmica počela je danas od 15 časova, a  kompletan raspored možete pogledati na sajtu KK "Spartak Office shoes". Za potrebe turnira Hala sportova je posebno prilagođena, svako ko kupi ulaznicu imaće tačno svoje mesto na tribini za koju je uzeo ulaznicu.

- Ambicija kluba kratkoročno je da se u Suboticu vrati najbolja i najkvalitetnija košarka, da se prisetimo kakva se košarka igrala pre nekih 20 godina. Puno truda i zalaganja bilo je potrebno da se dobije domaćinstvo, a zatim i da se stvore uslovi za boravak ekipa i trening prostor, usklade  termini - kaže Darko Papac, član Upravnog odbora Spartaka. - Sve ovo je novo i za nas kao Klub ali i za grad koji je pomogao u organizaciji i smeštaju oko tri stotine gostiju, učesnika turnira. Ekipe koje su na turniru svakako daju mu epitet kvalitetnog i verujemo da će uz našu organizaciju sve proteći u najboljem redu.

Papac je podsetio da Subotica voli i živi košarku, podsetio je i na nekadašnje uspehe kluba uz komentar da su se stvorili uslovi da se Subotica ponovo nađe na košarkaškoj mapi u regionu i da se Subotičani ponovo ponose zapaženim nastupima Spartaka na svim nivoima takmičenja.

Košarka: Počeo turnir ABA-2 lige, Subotica domaćin klubovima regionaSpartak debituje u Regionalnom takmičenju, a kao "novajlija" da dobije organizaciju baš prvog turnira velika je odgovorst i obaveza za domaćina,  izazov kojeg su se sa zadovoljstvom prihvatili.

- Velika je čast ukazano poverenje za organizaciju prvog "balona", potrudićemo se da sve ekipe zadovoljne napuste Suboticu, puni pozitivnih utisaka. Ambicije pred domaćom publikom su svakako velike, želja nam je da iz dva meča izvučemo maksimum i da sa dve pobede nastavimo dalje - rekao je Predrag Prlja, sportski direktor Kluba

Košarka: Počeo turnir ABA-2 lige, Subotica domaćin klubovima regiona

Izvor: Subotica.com
Najava turnira košarkaške ABA-2 lige Najava turnira košarkaške ABA-2 lige Najava turnira košarkaške ABA-2 lige Najava turnira košarkaške ABA-2 lige Najava turnira košarkaške ABA-2 lige Najava turnira košarkaške ABA-2 lige Najava turnira košarkaške ABA-2 lige Najava turnira košarkaške ABA-2 lige
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 meseci i 6 dana
Komentara: 1
Pregleda: 2142
Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarkaški klub spartak office shoes

aba-2 liga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.