Komentara: 3
Pregleda: 1045

Košarka: Spartak ipak bez iznenađenja protiv Dinamika (80:90)

25.12.2022. u 13:10h
Izvor: Subotica.com  / KK "Spartak"
Košarkaši Spartaka poraženi su od Dinamиka u 14. kolu KLS. Gosti su u trećoj deonici prelomili i uspešno sačuvali prednost do kraja, čime su naneli "golubovima" drugi uzastopni prvenstveni poraz. U narednom kolu sledi put u Valjevo.
Košarka: Spartak ipak bez iznenađenja protiv Dinamika (80:90)

U derbiju kola, Dinamik je bolje otvorio meč, imao je i plus 13 početkom druge deonice (18:31), ali se Spartak serijom od 13:0 vratio u igru. U trećoj četvrtini koja je i odlučila pobednika Beograđani  su zahvaljući trojkama Boškovića i Jaramaza stekli za Spartak nedostižnih 61:76.

Gosti su postigli čak 14 trojki iz samo 33 pokušaja, a imali su i mnogo bolji skok od Subotičana (41 u odnosu na 28 Spartaka). Zanimljivo da je ovo bila deveta pobeda Dinamika u isto toliko susreta protiv subotičkog prvoligaša.

Kod domaćih Sokolović je postigao 20 poena, Bojić 18, Hardi 13 i Danilović 10. Najzaslužniji za dvanaestu ovosezonsku  pobedu  Dinamika bili su: Bošković 23 poena (6 trojki), Jaramaz 15, Medarević 13 (7 skokova).

Spartak Office shoes – Dynamic 80:90
(18:28, 29:18, 11:26, 22:18)

Spartak Office shoes: Hardi 13, Jugović 2, Ilkić 2, Prlja, Dodić, Milisavljević 5, Nikolson 3,  Sokolović 20 (6 skokova, 5 asistencija), Bojić 17, Danilović 10, Gazibegović, Barna 7.

Plej Spartaka Aleksandar Sokolović priznao je da je gostujuća ekipa bila bolja i zasluženo slavila.

- Čestitam ekipi Dinamika na pobedi, bili su zaista bolji, nemam šta da zamerim mojim igračima. Ostaje žal što nismo umesto sa jednim otišli na odmor sa 6 poena razlike, a mogli smo… Ima još da se igra, okrećemo se Metalcu u sredu - prokomentarisao je kratko Sokolović.

Na odličan napad gostiju domaći nisu odgovorili dovoljno tvrdom odbranom, to je glavna zamerka stratega "golubova". Ipak, može se zaključiti da poraz nije odraz nezalaganja već prosto posledica većeg kvaliteta protivnika.

- Loše smo otvorili meč, previše mekano, a tako se ne može protiv ovakve ekipe. Gosti su to kaznili, oni su veoma talentovani, a igraju kao iskusni, imaju tu mirnoću, mislim Medarević, pa Bošković koji nam je ubacio 6 trojki iz 12 pokušaja. Imali su  i pomoć starijih igrača Jaramaza, odličnog Kostića - rezimirao je Oliver Kostić, šef struke Spartaka. - Imali smo zdravstvenih problema tokom nedelje, sada se i Prlja povredio. Tek smo mesec dana zajedno, momci odlično rade, okrećemo se Metalcu, borićemo se pa ćemo videti šta će biti.

Bio je ovo peti poraz Spartaka, drugi uzastopni, a u sledećem kolu gostuju u Valjevu protiv prvoplasiranog Metalca.

Izvor: Subotica.com / KK "Spartak"
Postavljeno pre 1 godinu i 6 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 1045
Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarkaški klub spartak office shoes

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.