Komentara: 2
Pregleda: 2528
Foto

Košarka: Spartak na tri fronta ove sezone, stvoren tim za velika dela

30.09.2023. u 12:20h
Izvor: Subotica.com
Košarka: Spartak na tri fronta ove sezone, stvoren tim za velika dela

U skladu sa visokim ambicijama MKK "Spartak Office shoes" u predstojeću sezonu ulazi sa još većim izazovima, što donosi borba na tri fronta. Pored nacionalnog prvenstva - Prve lige, nacionalnog Kupa, ove sezone "golubovi" će po prvi put u klupskoj istoriji zaigrati međunarodno regionalno takmičenje ABA-2 ligu.

- Ova sezona će biti značajno drugačija, takmičićemo se u tri jaka takmičenja. Cilj kluba je da se vratimo na staze stare slave, na taj nivo kao kada je Spartak igrao finale Kupa. Smatramo da imamo igrački kadar i kapacitet da ponovimo neke od tih većih rezultata jer smo napravili tim u koji verujemo da može mnogo, a uvereni smo i da će publika uživati u lepoj košarci - istakao je Darko Papac, član Upravnog odbora MKK "Spartak Office shoes".

Košarka: Spartak na tri fronta ove sezone, stvoren tim za velika delaPrvi tim je pretrpeo značajne igračke izmene, ostali su Sokolović, Milisavljević, Bojić, Milijašević, Medarević i Filip Barna koji je od ove sezone kapiten. Nove uzdanice su spoj talenta, mladosti, kvaliteta i iskustva - Aleksandar Cvetković (plejmejker), Dušan Kutlešić (bek), Pavle Stepanović (krilni centar), Dušan Radosavljević (bek-krilo), Aleksa Ilić (krilni centar), Marko Tejić (centar) i Slaven Čupković (krilni centar).

Stručni deo nastviće da vodi Vladimir Đokić a njegov prvi pomoćnik ostaje Slobodan Ljubotina. Najavljuju modernu i brzu košarku, sa jakom odbranom, a za takve nastupe pažljivo su birani talentovani, kvalitetni i motivisani igrači koji su kadri za velika dela.

Košarka: Spartak na tri fronta ove sezone, stvoren tim za velika dela- Sve trenerske želje su nam ispunjene, to govori koliko je Spartak ozbiljan i dobro organizovan klub, formirali smo jak tim sa izuzetnim ljudskim i igračkim kvalitetima. Kad smo sastavljali ekipu važan nam je bio kvalitete, talenat i posvećenost. Naše ambicije su najviše moguće, nemamo breme velikih rezultata ali se ni ne plašimo izazova, ciljevi kluba su jasni, to igrači znaju, apred nama su tri velika takmičenja u kojima trebamo to sve i da pokažemo - jasna je strateg Spartaka Vladimir Đokić. - Posle jakih i priprema odmah krećemo jako, kroz nacionalno prvenstvo a odmah zatim i balon ABA-2 lige, čiji će domaćin biti upravo Subotica. Želimo iz utakmice u utakmicu pokazemo ono što nesumnjivo znamo, da iz meča u meč rastemo i da opravdamo visoke ambicije.

Posle 270 utakmica u kojima je branio boje Spartaka, Predrag Prlja je završio igračku karijeru i prihvatio je ponudu da bude sportski direktor Kluba.

- Zahvaljujem se Klubu na dosadašnjem poverenju i prilici koju mi pružaju u novoj ulozi. Imamo jako dobro ukomponovani tim, kvalitetne pojedince koji mogu da ostvare ciljeve i ispune očekivanja Kluba - poručio je Prlja.

Košarka: Spartak na tri fronta ove sezone, stvoren tim za velika delaA njegov naslednik, Filip Barna, kao i do sada ne strepi od izazova, iako nova obaveza donosi novu odgovornost.

- Velika je privilegija biti kapiten u ovako velikom klubu, pogotovo u periodu novog uspona kroz koji ovaj klub prolazi. Velika je odgovornost preuzeti kapitensku traku od takvog saigrača sa kojim sam  dugo sarađivao i od kojeg sam mnogo naučio. Pokazao nam je primer kako treba da se ponaša kapiten, podsticao na zajedništvo i da se ujedinimo oko zajedničkih ciljeva - dodao je Barna.

Tokom pripremnog perioda prvi tim je odigrao desetak prijateljskih takmica sa timovima iz Srbije i regiona. Bila je to prilika da se Subotičani izmere sa nekim veličinama i da se što bolje prirpeme pred ono što sledi.

Košarka: Spartak na tri fronta ove sezone, stvoren tim za velika delaOko sistema takmičenja u ABA-2 ligi imaćemo posebnu objavu, tada ćemo i detaljnije najaviiti turnir koji će se održati od 9. do 13. oktobra u Hali sportova, kako će biti organizovan boravak i treniranje gostujućih ekipa. Tom prilikom biće predstavljeni i godišnji paketi ulaznica za sva takmičenja.

Prvenstvo u Prvoj ligi Srbije počinje za vikend, a Spartak po rasporedu prva dva kola trebalo je da igra na strani. Ipak, premijera sezone u Novom Sadu izostaće zbog obaveza Vojvodine na međunarodnoj sceni, tako da će Spartak imati nedelju dana duže pripreme pred meč u Kraljevu protiv Sloge (6. oktobar). Samo tri dana kasnije sledi veliki turnir u Subotici.

Košarka: Spartak na tri fronta ove sezone, stvoren tim za velika dela

MKK "Spartak Office shoes"

Izvor: Subotica.com
Obraćanje povodom nove sezone u Muškom košarkaškom klubu "Spartak Office shoes" Obraćanje povodom nove sezone u Muškom košarkaškom klubu "Spartak Office shoes" Obraćanje povodom nove sezone u Muškom košarkaškom klubu "Spartak Office shoes" Obraćanje povodom nove sezone u Muškom košarkaškom klubu "Spartak Office shoes" Obraćanje povodom nove sezone u Muškom košarkaškom klubu "Spartak Office shoes" Obraćanje povodom nove sezone u Muškom košarkaškom klubu "Spartak Office shoes" Obraćanje povodom nove sezone u Muškom košarkaškom klubu "Spartak Office shoes" Obraćanje povodom nove sezone u Muškom košarkaškom klubu "Spartak Office shoes"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 meseci i 2 nedelje
Komentara: 2
Pregleda: 2528

Povezane vesti

Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarkaški klub spartak office shoes

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.