Komentara: 0
Pregleda: 571

Košarka: Spartak protiv Juventusa u Ligi šampiona

20.07.2024. u 10:30h
Izvor: Sportski žurnal
Osvajači ABA-2 lige izvojevali su plasman u viši rang takmičenja. U sezoni pred nama izabranici Vladimira Jovanovića boriće se za prsten Jadrana. Ipak, tim iz Subotice ne stavlja tačku na nanizane uspehe, već ide korak dalje.
Košarka: Spartak protiv Juventusa u Ligi šampiona

Spartak je u jednom danu predstavio pet pojačanja za belo-plave, na listi su se našli: Danilo Nikolić, Stefan Momirov, Rasir Bolton, Matej Rudan i Kaza Kajami, a koji dan kasnije pristigao je i Devon Danijels. Bilo je jasno da "golubovi" žele spremni da uđu u novu sezonu.

Osim borbe u regionalnom takmičenju, izabranici  stratega Jovanovića imaju priliku da se nadmeću i u Evropi. Stigao je poziv za učešće u FIBA Ligi šampiona. Naime, poznato je da će Spartak angažman u Evropi morati da izbori putem kvalifikacija, eventualni plasman bi značio da Srbija ima dva predstavnika u ovom takmičenju – FMP i Spartak. Već ranije je bio poznat prvi protivnik Subotičana, a sada je obelodanjeno gde će "golubovi" započeti put ka Evropi – čelnici Lige šampiona izabrali su tursko letovalište - Antaliju.

Predviđeno je da se turnir održi od 17. do 22. septembra, prvi Spartakov protivnik će biti litvanski Juventus iz Utene. U slučaju pobede naredni rival bi bio italijanski Dinamo Sasari, a posle toga sledi ukrštanje sa grupom u kojoj se naleze Andora, Bon i Antverpen.

Subotičani neće imati lak put ka Evropi, ali su u sezoni za nama pokazali talenat i borbenost. Jedinstvo u timu im je obezbedilo plasman u viši rang takmičenja, a sada samo ostaje da nastave u istom ritmu.

Izvor: Sportski žurnal
Postavljeno pre 2 časova i 57 minuta
Komentara: 0
Pregleda: 571
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.