Komentara: 1
Pregleda: 1092

Košarka: Spartak sa novim timom brusi formu pred početak takmičenja na tri fronta

20.08.2024. u 09:41h
Izvor: Subotica.com
Pobedom nad Mladosti iz Zemuna Spartak je u subotu počeo seriju pripremnih mečeva u susret novoj sezoni i nastupu na tri fronta. ABA liga počinje 20. septembra, a nekoliko dana pre Subotičani će odigrati prvi meč u Ligi šampiona. Tim sa klupe vodi stara ekipa, a mnogo promena pretrpeo je igrački kadar.
Košarka: Spartak sa novim timom brusi formu pred početak takmičenja na tri fronta

Pripreme za predstojeću sezonu košarkaši Spartaka započeli su 5. avgusta, od tada je bilo treniranje sa loptom, bez protivnika, a sada se polako ulazi sa prijateljskim mečevima u cilju što bolje pripreme za novu sezonu.

- Posle velikog posla odrađenog prošle sezone, sačekao nas je još veći posao sklapanja skroz novog tima. Radujem se novom početku - rekao je tada kratko šef struke, Vladimir Jovanović. - Što se tiče nove sezone, malo sam oprezniji, potrebno je da prođe neko vreme da bih mogao da kažem šta naši navijači mogu da očekuju u novoj sezoni… Nadam da smo izabrali prave igrače, pre svega prave ljude, koji će ovaj sistem da podignu na viši nivo. Ako bude tako, kako sam rekao, nadam se dobrim igrama i dobrim rezultatima.

Od igrača koji su napustili klub su kapiten Filip Barna, Vilijam Mozli, Aleksandar Marelja, Dušan Kutlešić, Aleksandar Lazić, Aleksandar Sokolović, Relja Nagulić, Miroslav Bogdanović i Dušan Radosavljević. Nova lica u jatu "golubova" su Matej Rudan (Rio Breogan), Danilo Nikolić (Limoges), Stefan Momirov (Kolossos Rodou), Rašir Bolton (Antwerp Giants), Kaza Kajami-Keane (Niners Chemnitz), Devon Daniels (Spojnia Stargrad) i Dušan Miletić (Slask Wroclaw).

U sklopu priprema za narednu sezonu (ABA liga, Basketball Champions League i Superliga KLS) KK "Spartak Office shoes" u subotu je odigrao prvu trening utakmicu protiv ambicioznog člana KLS Mladosti iz Zemuna. Utakmica je završena sigurnom pobedom Subotičana - 89:64. U narednom periodu Spartakovi rivali biće Mega (u sredu), Borac (ponedeljak) i Jenisej.

Prvo učešće u Fiba ligi šampiona košarkaši Spartaka počeće sredinom septembra na kvalifikacionom turniru. Prva prepreka je litvanska ekipa Juventus iz Utena.

Što se tče Regionalne ABA lige, objavljen je i raspored za novu sezonu koja počinje tačno za mesec dana (20. septembar), a Spartak je početi gostovanjem u Podgorici (SC Derbi) dok već u drugom kolu u Suboticu dolazi Partizan. U devetom kolu sledi gostovanje Budućnosti u Podgorici, a već naredno kolo stiže Crvena zvezda.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 časova i 36 minuta
Komentara: 1
Pregleda: 1092
Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarkaški klub spartak office shoes

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.