Komentara: 4
Pregleda: 1253

Košarka: Spartak savladao Vojvodinu u derbiju vrha tabele (86:90)

13.03.2023. u 11:50h
Izvor: Subotica.com
Izuzetno važna pobeda Subotičana u Novom Sadu u borbi za najbolji plasman, Superligu i izlazak na regionalnu scenu. U narednih nešto više od mesec dana pred Spartakom je nekoliko odlučujućih mečeva, prvi naredni već protiv druge ekipe KLS-a, u Subotici.
Košarka: Spartak savladao Vojvodinu u derbiju vrha tabele (86:90)
Foto: MIrjam Jegić Patarčić (Novi Pazar, arhiva)

Košarkaši Spartaka ostvarili su pobedu u derbiju 25. kola KLS. U susretu vojvođanskih rivala  viđena su dva različita poluvremena. Prvo je pripalo Subotičanima koji su iskoristili nervozu domaćih (šut za tri poena 1/16), te pokretljivom odbranom sveli protivnika na samo 27 poena.

Najbolji strelac lige Beslać u strelce se upisao tek u 17. minutu. U nastavku Novosađani su popravili šut, pre svega za tri poena, razigrali se  Beslać i Pešaković, te se prednost Spartaka postepeno topila.

Košarka: Spartak savladao Vojvodinu u derbiju vrha tabele (86:90)

TEŽAK RASPORED, PREDNOST DOMAĆI TEREN! - Do kraja ligaškog dela Spartak (3. na tabeli) će dočekati Zlatibor (2), Slogu (11) i Metalac (1), a gostuje Slobodi (10) i DInamiku (5). Bez sumnje protiv Zlatibora i Metalca biće najveći ulog, ali prednost "golubova" će svakako biti domaći teren. Biće nophodna mobilizacija svih ljubitelja košarke u Subotici kako bi se ostvario cilj, pre svega plasman u ABA-2 ligu, ali i igranje Superlige sa Crvenom zvezdom, Partizanom, Megom... Subotica želi da vrati epitet grada košarke, na pravom smo putu!

U poslednjih 30 sekundi ušlo se u neizvesnu završnicu u kojoj je Filip Barna iskoristio svih pet slobodnih bacanja i sačuvao pobedu Spartaku.

Kod domaćih Beslać i Pešaković upisali su po 18 poena, kod Spartaka Barna 20 i Bojić 14 poena.

Sedmom uzastopnim pobedom, odnosno petom vezanom na gostujućem terenu, Spartak je srušio klupski rekord iz sezone 1994/95. kada je ostvario četiri gostujuće pobede.

Vojvodina - Spartak Office shoes 86:90
(14:22, 13:25, 26:17, 33:26)

Spartak Office Shoes: Hardi 6, Ilkić 11, Jugović 2, Prlja 6, Dodić, Milisavljević 12 (5 skokova), Danilović 4 (5 skokova), Bojić 14, Sokolović 5, Cvetinović 10, Barna 20, Gazibegović.

Spartak se ovom pobedom učvrstio na trećoj poziciji, a u narednom kolu dočekuje Zlatibor. O terminu igranja javnost će bit blagovremeno obaveštena.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 4 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 1253
Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarkaški klub spartak office shoes

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.