Komentara: 2
Pregleda: 2677
Foto

Košarka: "Spartak" spreman da iskoristi svaku priliku koja se pruži na turniru u Antaliji

13.09.2024. u 13:38h
Izvor: Subotica.com
Nakon pobede u pripremnoj prijateljskoj utakmici protiv ekipe "Borac Mozzart" iz Čačka, KK "Spartak" našao se u završnoj fazi priprema za kvalifikacioni turnir za FIBA Ligu šampiona. Ovaj turnir klub igra po prvi put, a očekivanja su da pre svega sagledaju sopstvene potencijale i mogućnosti.
Košarka: "Spartak" spreman da iskoristi svaku priliku koja se pruži na turniru u Antaliji

Uspešno završena prethodna sezona i osvajanje Regionalne ABA 2 lige donelo je treneru "Spartaka" Vladimiru Jovanoviću i njegovom timu plasman u viši rang takmičenja - ABA ligu, kao i mogućnost igranja kvalifikaciong turnira u Antaliji, koji počinje sledeće srede. Period između završetka prethodne i početka nove sezone u klubu su iskoristili za važne promene, kako u samom timu, tako i u klubu. 

 - Ceo klub je morao da prođe kroz reorganizaciju, što se tiče svih sistema, ne samo tima. Što se tiče samog tima, pretrpeo je veliek promene, doveli smo nove igrače, ali smo i zadržali bazu, te igrače koji su učestvovali u tom istorijskom uspehu prošle godine. Ovaj period protekao je u formiranju tima i usaglašavanju tima sa nekim novim zahtevima. Sada smo pri kraju priprema, ostalo je 7 dana do prve utakmice kvalifikacija za FIBA Ligu šampiona. Nadam se da ćemo u narednih 5-6 dana pred put u Antaliju sve stvari koje treba da popravimo ili da budu bolje, uspeti da ispravimo i uradimo najbolje što možemo - istakao je Jovanović i pozvao publiku da tokom sezone podrži klub - Neće nam biti lako, ovo je za nas novo iskustvo. Pokušaćemo tokom sezone da zadovoljimo košarkaške sladokusce, biće dosta zanimljivih utakmica, atraktivnih protivnika. Potrebna nam je podrška, kao i prošle godine, posebno na kraju sezone, kada nam je bila šesti igrač. Bili su nam od velike pomoći, voleo bih da tako bude i ove godine i da "Spartak" postane standardan učesnik ABA lige. 

Košarka: "Spartak" spreman da iskoristi svaku priliku koja se pruži na turniru u Antaliji

Košarka: "Spartak" spreman da iskoristi svaku priliku koja se pruži na turniru u AntalijiNakon istorijskog uspeha, KK "Spartak" ugostiće na svom terenu najbolje ekipe iz regiona, a cilj je da u njihovom društvu ostane i narednih godina. 

 - Naš cilj je da postanemo standardni klub ABA lige, i da u narednim godinama podižemo nivo ambicija. U ovom trenutku, treba pre svega da budemo smireni, koncentrisani da u ABA ligi napravimo jedan dobar rezultat koji bi nam omogućio da i u narednim godinama budemo tu. Kada je u pitanju turnir u Antaliji, cela ta grupa je za nas u ovom trenutku veoma zahtevna. U slučajnu najboljeg scenarija, biće tri veoma zahtevne utakmice. Sudaramo se sa timovima sa višeg nivoa takmičenja, ali tim koji smo napravili, ukoliko svi budemo zdravi, može da pruži solidan otpor svim timovima. Ovaj turnir je sjajna prilika da u neku ruku vidimo gde smo, i u slučaju da se napravi neka prilika, mogućnost, gledaćemo da je iskoristimo - objašnjava Jovanović.

Letnju pauzu između dve sezone u KK "Spartak" obeležile su velike i važne promene, ali tim se u velikoj meri prilagodio i pripremio za novu sezonu, smatra kapiten Miloš Milisavljević

Košarka: "Spartak" spreman da iskoristi svaku priliku koja se pruži na turniru u Antaliji

 - Na okupu smo više od mesec dana. Da li nam treba više vremena, treba, ali zato je sezona duga i biće dosta utakmica i podizanja forme. Mislim da smo spremni za početak, i fizički i taktički, pre svega za izazove u Turskoj, pa videćemo za dalje - rekao je Milisavljevć, istakavši da je srećan što Subotica ima svog predstavnika u ABA ligi - Predstavljaćemo Suboticu na teritoriji bivše Jugoslavije, a možda i Evrope ako se plasiramo u Ligu šampiona, na najbolji način. Ovim nismo dobili samo mi igrači, već i ceo grad. 

Timu se nedavno pridružio Kaza Kadžami Kin, koji je prethodne sezone igrao u Nemačkoj, i ima iskustva igre u FIBA Ligi šampiona. 

Košarka: "Spartak" spreman da iskoristi svaku priliku koja se pruži na turniru u Antaliji

 - Zadovoljstvo je biti deo tima. Napredujemo iz utakmice u utakmicu, strateški, taktički. Mislim da nas je trener dobro pripremio - istakao je on. 

I Danilo Nikolić je jedno od pojačanja kojim se KK "Spartak" može pohvaliti, a kako on kaže, nakon šest pripremih utakmica pokazalo se da tim ima velike mogućnosti. 

Košarka: "Spartak" spreman da iskoristi svaku priliku koja se pruži na turniru u Antaliji

 - Imali smo šest utakmica koje su pokazale da imamo veliki potencijal. Međutim, sigurno da imamo još dosta mesta za promene. Veliki je izazov kada se rekonstruiše tim, i za trenera i za sve u klubu. ali mislim da smo se dobro uklopili, u timu vlada dobra atmosfera. 

Da je "Spartak" spreman za nove poduhvate, potvrdio je i košarkaš Dušan Miletić. 

Košarka: "Spartak" spreman da iskoristi svaku priliku koja se pruži na turniru u Antaliji - Iako je ovo prva godina "Spartaka" u ABA ligi, klub se ne ponaša tako. Drago mi je da su ambicije velike. Te prve godine su jako teške za klubove koji uđu u viši rang takmičenja, ali je organizacija kluba dobra. Radimo na tome da napravimo što bolji rezultat. 

Izvor: Subotica.com
Promocija tima Košarkaškog kluba "Spartak Office shoes" (sezona 2024/25) Promocija tima Košarkaškog kluba "Spartak Office shoes" (sezona 2024/25) Promocija tima Košarkaškog kluba "Spartak Office shoes" (sezona 2024/25) Promocija tima Košarkaškog kluba "Spartak Office shoes" (sezona 2024/25) Promocija tima Košarkaškog kluba "Spartak Office shoes" (sezona 2024/25) Promocija tima Košarkaškog kluba "Spartak Office shoes" (sezona 2024/25) Promocija tima Košarkaškog kluba "Spartak Office shoes" (sezona 2024/25) Promocija tima Košarkaškog kluba "Spartak Office shoes" (sezona 2024/25)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 dana i 2 časova
Komentara: 2
Pregleda: 2677
Povezane teme

košarkaški klub spartak office shoes

vladimir jovanović

miloš milisavljević

kaza kadžami kin

danilo nikolić

dušan miletić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.