Komentara: 12
Pregleda: 5808
Video
Foto

Košarka: Spartak u ABA ligi! U fantastičnom ambijentu istorija je ispisana

17.05.2024. u 08:14h
Izvor: Subotica.com
U dramatičnom revanšu finalne utakmice plejofa ABA-2 lige, u prepunoj Hali sportova, subotički Spartak Office shoes savladao je Vojvodinu MTS rezultatom 80:74 i tako se plasirao u ABA ligu.
Košarka: Spartak u ABA ligi! U fantastičnom ambijentu istorija je ispisana

Košarkaški meč, koji je trajao skoro dva i po sata, Subotica odavno ne pamti. Sem u prvoj četvrtini koja je završena u korist gostiju (20:22), ostali deo meča protekao je u vođstvu Subotičana (39:36,58:54 i 80:74). Međutim, košarkaši Vojvodine su se vraćali u igru, agresivno ulazili u kontranapad, ali prednost Subotičana nijednog trenutka nije bila ugrožena. Šesti igrač Spartaka bila je publika koja je od prve do poslednje stotinke bodrila plave “golubove”.

Najefikasniji u redovima domaće ekipe bio je kapiten Filip Barna koji je postigao 21 poen, a potom i Nemanja Gordić sa 11, Marko Tejić 10, Vilijam Mozli 9 poena. U ekipi Vojvodine najraspoloženiji bio je Džared Kaningem sa 28, dok je Uroš Banjac postigao 14 poena. Podsetimo, Spartak je u prvoj utakmici u Novom Sadu pobedio Vojvodinu rezultatom 74:73.

Košarka: Spartak u ABA ligi! U fantastičnom ambijentu istorija je ispisana

Za MVP-a, najkorisnijeg igrača, ABA – 2 lige proglašen je naš Filip Barna. Po mišljenju trenera šampionskog tima ABA-2 lige Vladimira Jovanovića utakmica je bila do kraja neizvesna.

Košarka: Spartak u ABA ligi! U fantastičnom ambijentu istorija je ispisana - Čestitam igračima Vojvodine i kolegi Isakovu na sjajnoj sezoni i plejofu. Oba tima su pokazala kontinuitet rezultata i zasluženo došli do finala koje je bilo na „jednu ili dve lopte“. Utakmica je bila jako teška, sa puno kontakata, nijanse su mogle da prevagnu – sumirao je utiske  Jovanović -  Zahvaljujem se ljudima koji su napunili salu, stvarno je bilo prelepo, jedno sportsko navijanje i velika podrška klubu. Drago mi je što je finalni cilj ostvaren i zbog naših navijača i nadam se da će nas ovako pratiti i dogodine, da nam budu podrška i vetar u leđa u ovakvom broju kao što su bili sada. Čestitam svim ljudima u klubu koji su preuzeli na sebe veliku obavezu da jedan klub kao što je Spartak, koji ima istoriju, koja je pre tri-četiri godine bila i nemoguća misija, međutim istrajnošću i ne štedeći sebe ostvaren je cilj. Pokazali su se kao jedna velika porodica koja voli Spartak. Čestitam mojim igračima što su verovali u sebe, ovim su se nagradili posle mukotrpnog rada i odricanja. Sezona je bila jako teška, imali smo turbulentne periode sa povredama i promenama tima, a oni su pokazali kako igrački kvalitet, tako i ljudskost.

Iako je rano da priča o ABA ligi, Jovanović smatra da ukoliko se tim bude, kao do sada, držao  sistema „korak po korak“, bez naglih poteza, može da pokaže još više i bude još bolji. Da su ekipe izjednačene smatra i strateg Vojvodine Miloš Isakov Kovačević.

Košarka: Spartak u ABA ligi! U fantastičnom ambijentu istorija je ispisana

Košarka: Spartak u ABA ligi! U fantastičnom ambijentu istorija je ispisana - U uvertiri smo imali po dve pobede i mi i Spartaka a koš razlika je 315:315 što govori koliko je izjednačeno rivalstvo između nas, koje je pravo sportsko i zdravo. Večeras smo bili bolji u procentu šuta, a Spartak fenomenalan u slobodnim bacanjima, 33/38, a mirnoća u izvođenju slobodnih bacanja je i presudila utakmicu. Mi smo bili izuzetno agresivni, postigli 20 poena iz ukradenih lopti, kojih je bilo 19. Na početku smo krenuli i izgledali izuzetno dobro, ali smo, nažalost, u drugoj četvrtini počeli da se mučimo sa ličnim greškama. Utakmicu smo završili sa petorkom kakva nije bila ni na treningu, kamoli na takmičarskoj utakmici – smatra Isakov Kovačević – Uživali smo igrajući ABA-2 ligu a tako je bilo i večeras. Ono što Spartak radi podstaklo nas je da budemo još bolji i dokle možemo da dođemo. Ovo je naš limit i ne treba da budemo nezadovoljni tim. Čestitke Spartaku na zasluženom prvom mestu i osvajanju ABA-2 lige. Ekipe ABA lige će tek videti koliko je ozbiljno organizovano i kvalitetno planirano sve to što Spartak radi, ne samo ove nego i prethodnih godine. Želim im puno sreće i ne sumnjam da će imati sve, sem marginalne uloge u takmičenju.

Košarka: Spartak u ABA ligi! U fantastičnom ambijentu istorija je ispisana

Spartak Office shoes - Vojvodina MTS 80:74
(20:22, 19:14, 19:18, 22:20)

Spartak: Cerovina 8 (7 skokova), Cvetković, Milisavljević 7, Gordić 11 (6 skokova), Radosavljević, Medarević 7 (5 skokova), Tejić 10, Lazić, Marelja, Sokolović 7 (5 skokova), Mozli 9, Barna 21

Vojvodina: Kaningem 28, Banjac 14, Vojinović, Ljubičić 1, Rakićević 8, Zagrađanin, Bumbić 8, Savić 6, Nikolić 2, Ašćerić, Džonson 2, Vučetić 5.

Hala sportova bila je dupke puna, bez sumnje oboren je rekord po psoećenosti ali i količini buke koju su domaći navijači napravili navijajući zdušno za svoj tim.  Među onima koji su došli da gledaju uživo ovaj košarkaški spektakl bili su proslavljeni trener Duško Vujošević i Aleksandar Petrović, nekadašnji hrvatski a danas selektor Brazila, zatim legenda srpske košarke Zoran Savić, Zlatko Bolić, bdućnost srpske košarke Boriša Simanić, kao i neki ljudi koji su obeležili najuspešnije period Spartakove istorije.

A konferencija za medije Spartaka imala je pomalo neočekivane goste...

Izvor: Subotica.com
Košarka, finale ABA-2 lige: Spartak - Vojvodina Košarka, finale ABA-2 lige: Spartak - Vojvodina Košarka, finale ABA-2 lige: Spartak - Vojvodina Košarka, finale ABA-2 lige: Spartak - Vojvodina Košarka, finale ABA-2 lige: Spartak - Vojvodina Košarka, finale ABA-2 lige: Spartak - Vojvodina Košarka, finale ABA-2 lige: Spartak - Vojvodina Košarka, finale ABA-2 lige: Spartak - Vojvodina
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 mesec i 4 nedelje
Komentara: 12
Pregleda: 5808
Povezane teme

košarkaški klub spartak office shoes

ABA 2 liga

aba liga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.