Komentara: 10
Pregleda: 2026

Košarka: Spartak u četvrtak dočekuje Tamiš

08.11.2023. u 10:57h
Izvor: Subotica.com
U 6. kolu Košarkaške lige Spartak će u četvrtak od 19 časova dočekati Tamiš iz Pančeva. Sa novim trenerom na klupi "golubova" i sa motivisanim igračima sprema se reakcija na neki period loših rezultata. Uz podršku ljubitelja košarke koji će, uvereni su u Klubu, prepoznati značaj ovog meča, kao jedino očekivanje Spartak ima - pobedu!
Košarka: Spartak u četvrtak dočekuje Tamiš

Nakon sporazumnog raskida saradnje sa Vladimirom Đokićem, koji je u stručnom štabu predvodio "goiubove" od aprila, subotičkog prvoligaša preuzeo je Vladimir Jovanović.

- Nikada nije bilo upitno da je trener Đokić ovaj klub poštovao i voleo svim srcem, međutim svaki trenerski poziv je nepredvidiv, nismo imali očekivane rezultate a svima su bile jasne ambicije Kluba, pa shodno tome trener je smatrao moralnim da se povuče, sa čime smo se saglasili - istakao je Darko Papac, član Upravnog odbora KK "Spartak".

Košarka: Spartak u četvrtak dočekuje Tamiš

SAUČEŠĆE POVODOM SMRTI TRENERA LUKOVSKOG - Uoči obraćanja medijima, iz KK "Spartak" izrazili su saučešće porodici košarkaškog radnika Janka Lukovskog, koje je nedavno preminuo, a kojeg će u klubu pamtiti po doprinosu afirmaciji subotičkog kluba, kao trener od 1985. do 1988. godine. - Možemo reći da je Lukovski udario temelje moderne ere kluba, na neki način je bio prekretnica, kada je Spartak igrao 1B ligu Zapad, nakon čega je krenuo ozbiljan uspon i period kojeg se rado sećamo - rekao je Darko Papac.

KK "Spartak Office shoes" je ekspresno reagovao te je na klupu subotičkog prvoligaša doveo iskusnog Vladimira Jovanovića (50) koji je samostalno vodio Partizan, ukrajinski Donjeck, Igokeu, rusku Lokomotivu iz Kubanja, kineski Šendžen, Mega Basket, podgoričku Budućnost. Sa Partizanom je osvojio ABA ligu, dva prvenstva i dva kupa Srbije, sa Igokeom prvenstvo BiH.

- Zahvaljujem se rukovodstvu Spartaka što mi je ukazalo poverenje. Pokušaću, sa stručnim štabom i igračima, da ostvarimo ciljeve koji su zacrtani na startu sezone. Spartak je prethodnih nekoliko godina ozbiljno podigao lestvicu, što je vrlo dobro kako sa subotičku tako i srpsku košarku. To stvara pritisak i obavezu, a ne volim da govorim na duge staze, da što pre počnemo da dajemo rezultate, da se ekipa navikne na mene, da ih bolje upoznam. Idmeo korak po korak, pred nama je Tamiš, imamo malo vremena za pripremu ali želimo da se radujemo posle ovog meča i daćemo sve od sebe da tako i bude - rekao je Jovanović.

Košarka: Spartak u četvrtak dočekuje TamišU stručnom štabu neće biti promena, tako da pomoćni trener ostaje Slobodan Ljubotina, zajedno sa timom koji je bio uz trenera Đokića.

Meč protiv Tamiša igra se u subotičkoj Hali sportova u četvrtak od 19 časova. Iz kluba su pozvali publiku da, kao i do sada, budu uz ekipu i u važnom trenutku pruže podršku na putu nekih lepših košarkaških dana i rezultata.

Košarka: Spartak u četvrtak dočekuje Tamiš

- U nama postoji velika želja i motivacija da pokažemo pravu reakciju, da ostavimo ove loše rezultate iza nas i sa novim trenerom okrenemo novi list. Želimo da pokažemo da mnogo vredimo. U četvrtak nam dolazi Tamiš, pa idemo od ponedeljka u "balon" ABA-2 lige, što će takođe biti naporno, ali spremamo se i bićemo spremni - rekao je Aleksandar Sokolović, prvotimac Spartaka.

Ulaznice za ovaj meč, kao i sezonske za KLS, mogu da se kupe prvenstveno putem klupskog sajta, ali i u prodavnicama "Office shoes"u Stop šopu ili na Korzou, odnosno pojedinačno pred početak meča u Hali sportova.

Košarka: Spartak u četvrtak dočekuje Tamiš

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 meseci i 1 nedelju
Komentara: 10
Pregleda: 2026
Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarkaški klub spartak office shoes

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.