Komentara: 2
Pregleda: 1156

Košarka: Spartak u nedelju dočekuje Mladost

28.01.2023. u 20:16h
Izvor: Subotica.com
Meč 20. kola Košarkaške lige Srbije između Spartaka i Mladosti igra se u nedelju od 19 časova u subotičkoj Hali sportova. Domaćin je u nizu tri prvenstvene pobede, a posle osvajanja Kupa Srbije sa puno samopouzdanja dočekuje rivala kojeg je savladao na njegovom terenu (99:113), u 5. kolu.
Košarka: Spartak u nedelju dočekuje Mladost
Foto: Damir Vujković

Veće nekoliko nedelja Spartak je u dobrom ritmu. Dobre igre nagrađene su dobrim rezultatima, prvenstvo se zahuktalo a za malo jače od dve nedelje izuzetan ispit protiv favorizovanog Partizana u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća (15. februar). Ipak, do tada - korak po korak, još tri kola treba da se odigraju, a prvi sledeći je duel sa Mladosti iz Zemuna.

U najavi tog meča govorili su šef struke Spartaka Željko Lukajić i prvotimac Aleksandar Sokolović.

Košarka: Spartak u nedelju dočekuje Mladost

Foto: Damir Vujković

- Dolaskom Radosavljevića Mladost je unapredila igru i promenila lični opis ekipe, imaju tri Amerikanca. Igraju vrlo atipično, sa dosta slobode, a na nama je da ih ograničimo, nametnemo naš stil igre i pobedimo - kratko je analizirao Sokolović ali i zahvaliio se publici koja u poslednje vreme svojim prisustvom na tribinama postaje sve jači adut domaćeg terena.

Dobar rad, voljni momenat i želja za unapređenjem igre dovoljni su za optimizam trenera Lukajića.

- Zadovoljan sa energijom koju igrači ulažu, koncentracija na treninzima i želja da se unapredi igra je na očekivanom nivo. Trudimo se da igramo svoj stil, ali uvek imaš nepoznanicu koliko će ti to protivnik dozvoliti - istakao je Lukajić. - Veoma nam je važno da zaustavimo njihovu brzu igru jer stalno traže brzi napad, brze akcije od koša do koša. Važno nam je da jakom odbranom to poremetimo i da mi dolazimo do tog laganijeg poena.

Košarka: Spartak u nedelju dočekuje Mladost

Foto: Damir Vujković

Zdravstveni bilten za predstojeći meč je nešto povoljniji, Barna se vraća u tabor zdravih i spremnih, dok Danilovića ćeka još neki period saniranja povrede.

- Sa Danilovićem ne želimo da rizikujemo, njegov oporavak se prati, ne želimo da žurimo i da ga nedaj bože izgubimo na duže staze. Ima nas dovoljno i možemo to da pokrijemo - dodaje Lukajić.

Lukajić i Sokolović pozvali su publiku da i u nedelju (19h) budu njihov vetar u leđa. Informacija koja nije potvrđena, ali je dosta izvesna, da će na ovom meču, nadamo se i narednim, biti organizovanog bodrenja i to navijača "Marinaca".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 5 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 1156
Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarkaški klub spartak office shoes

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.