Komentara: 6
Pregleda: 1486
Foto

Košarka: Spartak u neizvesnoj završnici propustio da iznenadi Partizan

01.10.2024. u 08:09h > 08:38
Izvor: Subotica.com
Prvi takmičarski meč u novoj sezoni pred domaćom publikom, debi u ABA ligi i verovatno jedan od najtežih rivala koji će ove sezone dolaziti u Suboticu. Sav taj pritisak nije se primećivao kod ekipe Spartaka koja je vrlo motivisano stala na megdan moćnom Partizanu i protiv svega što sa sobom nosi jedna ovakva košarkaška institucija. Meč je bio takmičarski vrlo uzbudljiv, Spartak je čini se dao svoj trenutni maksimum ali to ipak nije bilo dovoljno za veliko iznenađenje.
Košarka: Spartak u neizvesnoj završnici propustio da iznenadi Partizan

Nedeljama se isčekivao ovaj duel, potražnja za ulaznicama je bila velika, a kapacitet hale je maksimalno iskorišćen. Iako su navijači gostujućeg tima verovatno bili brojniji, neretko glasniji, domaća publika, bez organizovanog navijanja, je vrlo lepo parirala.

Sama utakmica bila je većim delom borbena i atraktivna za ljubitelje igre pod obručima, dva tima sa diferencijalno suprotnm realnošću, sa visokim ambicijama ali na različitim nivoima. Praktično od prvog minuta Spartak je krenuo punim intenzitom, parirao u svim segmetima igre, ne dozvolivši rivalu da nametne svoj stil i prikaže svoj pun potencijal.

Sa mnogo energije Spartak je, na krilima svoje podrške, grabio ka priželjkivanom ishodu, međutim u poslednjih 10 minuta gosti su na parketu pokazali ono što je vredelo "na papiru" uoči susreta. Partizan je ipak zabeležio pobedu 89:80 I reklo bi se zasluženo slavio protiv itetako borbene, beskompromisne domaće ekipe.

Košarka: Spartak u neizvesnoj završnici propustio da iznenadi Partizan

Spartak - Partizan 80:89
(25:24, 19:17, 15:18, 21:30)

Spartak: Cerovina 12 (10sk), Rudan 9, Debijels 9, Momirov 2, Milisavljević, Gordić 2 (6as), Miletić 16 (9sk), Medarević, Tejić 4 (6sk), Kin, Nikolić 11, Bolton 15.

Partizan: Dejvis 6, Lundberg 8 (6as), K. Džons 15 (7as), Nilikina 2, Vašington, Koprivica 11 (5sk), Nakić, Marinković 5 (5sk), Pokuševski 2, Braun 21 (5sk), Bonga 13, T- Džons 6.

Košarka: Spartak u neizvesnoj završnici propustio da iznenadi Partizan

Trener domaćih, Vladimir Jovanović, kojeg mnoge lepe uspomene vežu za Partizan, pripremio je svoj tim najvbolje što je mogao, a publika je bila ta koja je adrenalin podigla na još veći nivo.

- Pribojavali smo se meča protiv Partizana iz dva razloga, prvi zbog kvaliteta protivnika a drugi zbog kvalitetga igre koju pružamo s obzirom da se i dalje uigravamo, kompletiramo na važnim pozicijima. Pripremni period je bio zadovoljavajući, ali poslednje dve utakmice nisu bile na nivou koji bismo mi želeli - rezimira Jovanović. Veći deo susreta igrali smo jako dobru košarku, pored izuzetnog protivnika motivaciju smo svakako crpeli i sa tribina. Velike utakmice se lome u malim detaljima, i mi te trenutke nepažnje koje smo imali u jednom delu poslednje deonice naši rivali znali su da iskoriste. Dužina njihove klupe i individualni kvalitet tu su odigrali važnu ulogu i omogućili Partizanu da ovaj meč sigurno privede kraju u svoju korist.

Košarka: Spartak u neizvesnoj završnici propustio da iznenadi PartizanIako je bolje "skakao" (Spartak 38, Partizan 31) što se protiv Partizana retko dešava, meč u negativnom kontekstu za domaće je obeležio broj izgubljenih lopti (18 Spartak). Šef struke tu anomaliju u igri vidi zbog izostanka plejmejkera Kejzea. S druge strane ekipa je u većem delu zadovoljila očekivanja i trener nije to želeo da preskoči da naglasi, ali ujedno i upozori za dalje.

- Ovoliko izgubljenih lopti u ovako značajnom meču je previše. Ipak većinom posao je obavljen dobro, zato i moram da pohvalim tim na energiji koju su uložili. Naravno uz poboljšavanje tog parametra gubljenja lopti ja bih želeo da se ovakav odnos nastavi u nastavku sezone - zaklčjučuje Jovanović. - Nama su se danas mogla dogoditi dva scenarija, da budemo super motivisani ili uplašeni. Mi uplašeni nismo bili, motivaciju ste videli, o tome nema govora. Zbog toga sam zadovoljan ali moramo biti svesni da ovakvu atmosferu nećemo imati ni svaki put a kamoli svugde. Moramo ovu energiju koju smo imali večeras prenesemo i na druge utakmice i to će biti ključna stvar.

Košarka: Spartak u neizvesnoj završnici propustio da iznenadi Partizan

Jovanović je iskoristio priliku da se zahvali publici i svim gostima iz sveta košarke koji su ovo veče učinili veličanstvenim.

- Naša publika je i ovaj put igrala važnu ulogu u našem odnosu prema igri, nadam se da će to poverenje, koje sada već siguran sam da smo zaslužili, biti preslikano i na ostatak sezone. Mi ćemo dati sve od sebe da to  opravdamo - dodao je šef struke "golubova".

Izvor: Subotica.com
Košarka: Spartak - Partizan, 2. kolo ABA lige Košarka: Spartak - Partizan, 2. kolo ABA lige Košarka: Spartak - Partizan, 2. kolo ABA lige Košarka: Spartak - Partizan, 2. kolo ABA lige Košarka: Spartak - Partizan, 2. kolo ABA lige Košarka: Spartak - Partizan, 2. kolo ABA lige Košarka: Spartak - Partizan, 2. kolo ABA lige Košarka: Spartak - Partizan, 2. kolo ABA lige
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 časova i 13 minuta
Komentara: 6
Pregleda: 1486
Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarkaški klub spartak office shoes

vladimir jovanović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.